Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Tips på mat vid en babyshower

FEST /

En babyshower är en fest för att fira en blivande mamma. Fenomenet kommer från USA från början men har blivit vanligare i Sverige under de senare åren.

Att bli mamma är en av de största händelserna i livet och värt att fira. Ofta är det den blivande mammans vänner som ordnar en babyshower, en sorts fest liknande möhippa, men mycket lugnare och med annat fokus. Till denna fest bjuds mammans väninnor in för att umgås, kanske ge en gåva till den blivande mamman och ofta göra någon graviditets- och babyinspirerad aktivitet eller lek.

Dekorationer och mat på en babyshower

För att få en bra inramning och festlig stämning på en babyshower är fina babyinspirerade dekorationer https://www.calligraphen.se/sv/artiklar/baby-shower-2/dekorationer/index.html ett tips.

För en lyckad babyshower är även mat och dryck viktiga stämningshöjare. Lekar är också roligt! Såhär skriver Expressen:

”Lekar och aktiviteter brukar vara uppskattat. Gissa födelsedatum, längd och vikt, para ihop kändisar med namnen på deras nyfödda barn samt frågesport med barnfrågor är exempel på uppskattade aktiviteter som är enkla att arrangera.”

Här är det viktigt att tänka på att det är en höggravid kvinna som ska firas. För gravida finns en lista på mat som ska undvikas för att inte skada bebisen i magen. Maten på en babyshower bör vara anpassad efter denna så att den blivande mamman kan äta allt. Kryddstarka, feta och tyngre rätter och bakverk bör också undvikas då många börjar må lite illa i slutet av graviditeten.
Satsa istället på lätta, vackra rätter och bakverk och alkoholfritt till. Pajer, sallader och vegetariska rätter passar perfekt. När det gäller bakverk är det roligt att gå all-in på ett gulligt och lyxigt tema. Franska små macarons, mini-cupcakes med babydekorationer eller kanske en lyxig prinsesstårta? Tänk små, lätta bakverk även här då en stor babymage inte rymmer några tyngre anrättningar. Den blivande mamman ska få en härlig dag då hon kan må bra och njuta av allt som serveras, utan att behöva välja bort något!

Relaterade inlägg:

  1. Tips för en lyckad grillfest
  2. Bartenderns bästa tips
  3. Oktoberfest i Tyskland!
  4. Gör vintern till en fest
  5. Sockerkaka recept