Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Gör julen till en fest med catering

FEST /

Är man inte en begåvad tornado i köket när det gäller matlagningen, kan det bli svårt att hinna med att laga all mat till det stora julbordet på egen hand. Speciellt om man har bjudit många gäster.

Naturligtvis finns det många tips och trick, för att kunna förbättra oddsen till att lyckas. Man kan exempelvis i år strunta i att laga de rätter som ingen ändå tar av. Rätterna som inte uppskattas och helst undviks. På så sätt gör man en tjänst för både gästernas smaklökar och ens egna pressade tidschema, även om det visserligen blir ett avkall på traditionen. En rätt mindre och all tid som det sparar, kan göra möjligt att lyssna en stund på morbror Bertils klagan över att grisfötterna inte finns på plats. Finns det fler alternativ för att lätta på arbetsbördan?

Sök efter Catering-företag i din stad

Att förbereda julbordet kan vara riktigt lätt, om man förbereder hjälpen i god väg innan. Genom att söka på ”Catering Stockholm”, eller var man nu bor, hittar man på nätet en rad

olika företag som kanske, med lite tur, kan hjälpa till på ett hörn. Ett annat sätt, vi sidan av att få hjälp med cateringen, är att besöka en saluhall som den på Östermalm i Stockholm, och handla det man behöver. I många fall fungerar stånden där lite på samma sätt som catering, med en rad olika färdiglagade rätter.

Prioritera förberedelserna

Men om man VILL laga maten själv och inte sitta framför datorn och leta efter den bästa cateringfirman i Stockholm? Då är förberedelserna A och O. En hel del rätter kan man nämligen förbereda i förväg och på så sätt undvika stressen i köket dagen före julafton. Detta gäller bland annat för laxen och sillen. Samtidigt kan man förbereda goda tilltugg till glöggen medan gästerna väntar.

Relaterade inlägg:

  1. Gör vintern till en fest
  2. Arrangera en fest med Sol-garanti för dina vänner i sommar
  3. Campbell’s soppor till nyårsfesten
  4. Mat till kalas – för både barn och vuxna.
  5. Vin till maten