Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Vin till maten

VIN /

När man ska dricka vin till mat är det inte helt lätt alla gånger att veta vilka alternativ som finns och vad som är godast till vad. Därför kan det vara skönt att få tips på vad som gör sig bäst till vilken sorts mat. Säg att man exempelvis vill ha tips på vin till nötkött, vart vänder man sig då?

Det här är några av de tips vi kan komma med redan nu:

Fisk och vitt vin. När man ska äta saker från havet, så som räkor, fisk, musslor, kräftor, krabba och så vidare, så är det helt perfekt med vitt, friskt vin till.

Lamm och rött vin. Många upplever att de, när de dricker rött vin, saknar smaken av lamm, och att de när de äter lamm saknar smaken av rödvin. De här två passar ihop bättre än nästan några maträtter och drycker i världen, och det ena borde inte till middags avnjutas utan det andra.

Kyckling och rosé. Få kombinationer är så deliciösa som nygrillad kyckling och kallt rosévin.

Egentligen kan man ju blanda vinsorter och matsorter hejvilt. Smaken är som baken, och man kan hitta underbara kombinationer som inte är särskilt etablerade eller kända. Men om man vill ha lite tips om vad experterna brukar tycka kan det vara en god idé att exempelvis höra med personalen på Systembolaget eller med exempelvis Winefinder, som brukar ha många bra tips och upplägg som inspiration.

Relaterade inlägg:

  1. Höj smakupplevelsen med Champagne till maten (22.3)
  2. Utmana dina sinnen med The Macallan till maten (20.9)
  3. Maten som innehåller omega-3? (13.3)
  4. Vegetariskt till vardags! (9.6)
  5. Valle D’oro perfekt till den enkla vardagsmaten (9.1)