Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Utmana dina sinnen med The Macallan till maten

SPRIT /

Marcus Samuelsson ger dig en inblick i New Yorks mattrender

Att experimentera fram nya smakupplevelser genom att kombinera mat och dryck är en självklarhet för stjärnkocken Marcus Samuelsson som ständigt har blickarna på sig, både hemma i New York och i Sverige. Här presenterar Marcus en annorlunda trend som växer sig allt starkare i New York och som börjar sprida sig över världen – whisky som dryck till mat.

Många svenskar uppskattar whisky och jämfört med andra länder har vi även ett stort intresse inte bara för whisky utan också för nya smakinfluenser. Marcus Samuelsson, som driver stjärnrestaurangen Aquavit i New York, har tagit fasta på en av de senaste trenderna där du dricker whisky till maten. På hans restaurang kan du beställa whisky till utvalda maträtter och i samarbete med The Macallan har Marcus tagit fram tre recept som syftar till att inspirera till nya, spännande smakupplevelser.

– Krogvärlden här i New York är ständigt föränderlig, säger Marcus Samuelsson, kock och krögare, Aquavit. Jag experimenterar ofta i köket och tar till mig nya influenser men två saker frångår jag aldrig; jag använder alltid råvaror av hög kvalitet och jag är noggrann med att de smaker jag arbetar med ska komplettera varandra. Då The Macallan är en av världens mest förnäma maltwhiskys som dessutom har en självklar ställning i New York känns samarbetet extra kul. Den tolvåriga The Macallan som är lagrad på sherryfat har en karaktär som passar väldigt bra att kombinera med våra typiskt nordiska smaker, fortsätter Marcus Samuelsson.

Tre spännande recept till The Macallan
Marcus har kombinerat råvaror med koppling till norden och nordiska tillagningssätt med moderna och oväntade smakkombinationer. Samtliga recept harmoniserar väl med den karaktäristiska sherrytonen hos
The Macallan Sherry Oak 12 yo som du dricker till maten. De tre recepten passar till de mest varierande tillfällen och sällskap. Kombinera en hel trerättersmiddag eller välj ut din favorit. Läs mer om smakerna på bifogade receptblad.

Laxpizza à la Marcus – gör en stor och dela med dina vänner, en liten blir perfekt som förrätt eller gör många till buffébordet. På pizzan samsas fräscha grönsaker med heta smaker och mild gravlax.

Rimmat ankbröst med plommonrisotto – som huvudrätt på festen eller om du vill lyxa till din vardagsmiddag. Krämig risotto med söta, mogna plommon och tunt skivat ankbröst.

Chokladplättar med The Macallan- och kanelgrädde – perfekt dessert men passar också på buffébordet eller när sötsuget faller på. Rik chokladsmak med grädde smaksatt av kanel och The Macallan Sherry Oak 12 yo.

Relaterade inlägg:

  1. Vin till maten (21.8)
  2. Höj smakupplevelsen med Champagne till maten (21.3)
  3. The Macallan 12 years old (16.4)
  4. Exklusiva årgångar från The Macallan samlad för försäljning (15.7)
  5. Unik whisky från The Macallan slog rekordsumma (15.7)