Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Unik whisky från The Macallan slog rekordsumma

SPRIT /

Auktion på Sotheby´s gav USD 460 000

Den 15 november auktionerades en unik samlarwhisky från The Macallan, Cire Perdue, ut på Sotheby´s i New York, för en rekordsumma på USD 460 000. Cire Perdue är den äldsta whiskyn som någonsin släppts från destilleriet. Det är en The Macallan 64 y.o single malt whisky förpackad i en exklusiv karaff från kristalltillverkaren Lalique som den lyckliga ägaren nu kan njuta av. Intäkterna från auktionen går till Charity Water som är en ideell organisation som arbetar för att ge rent dricksvatten till människor i utvecklingsländer.

The Macallan är världens mest eftertraktade single malt whisky på auktionsmarknaden. Till den sista budgivningen i New York kom många samlare från hela världen för att buda på denna The Macallan 64 y.o single malt whisky in Lalique: Cire Perdue som anses vara en riktig raritet.

–Vi är mycket stolta över The Macallans initiativ att bidra till att ge utvecklingsländer tillgång till rent dricksvatten och att auktionen gett så mycket som USD 460 000 till hjälporganisationen Charity Water. Dessutom inbringade flaskan ytterligare 145 040 kr från årets turné. Budgivningen på Sotheby´s var mycket spännande och The Macallan har nu lämnat över den äldsta single malt whisky som någonsin släppts från destilleriet till en ny stolt ägare, säger Malin Lindh, produktansvarig för The Macallan, Maxxium Sweden.

Karaffen till Cire Perdue är ett konstverk i sig och har utformats av den legendariske franske kristalltillverkaren Lalique, exklusivt för The Macallan. Inspirationen är hämtad från en karaff på ett fartyg från1820-talet, samma decennium som The Macallan grundades. Den är skapad av The Macallan tillsammans med Lalique för att fira 150-årsdagen av den världsberömda kristallhantverkaren,
René Lalique, födelse.

The Macallan 64 y.o

Doft: toner av torvrök, torkade apelsinskal, muscovadosocker och cederträ, blandat med kryddiga. kanelstänger och kryddnejlikor.

Smak: kryddig med inslag av blodapelsiner, harts, sirap, valnötter, kakao, choklad och torvrök.

Eftersmak: mjuk och kryddig, med kvardröjande torv och mörk choklad.

Alkoholhalt: 42,5%

Relaterade inlägg:

  1. Exklusiva årgångar från The Macallan samlad för försäljning (25.3)
  2. Whisky gick under klubban – pengarna doneras till den svenska orren (19.4)
  3. The Macallan 12 years old (16.4)
  4. Whiskykännare står i kö för att köpa unik replika (16.2)
  5. Utmana dina sinnen med The Macallan till maten (15.7)