Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Varma drinkar för vintern

VARMA DRYCKER /

Tidigare har vi skrivit om hur du fixar höstens bästa drinkar, men nu har ju hösten passerat och vintern är i full gång. Så, vad är det man dricker när det är snö på backen och kyliga vindar? Självklart är det varma drinkar som är att föredra och vi har letat fram de absolut smaskigaste.

Irish coffee eller Hot fresh mint?

Klassikern Irish coffee är det nog ingen som inte har smakat, utan den klassikern är vanlig att dricka när man är lite frussen och vill bli lite varm och glad. Drinken innehåller starkt och varmt kaffe som har blandats med brunsocker och whiskey, på toppen har man ett lock av grädde. Den är ingen ny drink, utan har funnits sedan 1943. Om Irish coffee inte är vad du är sugen på är Hot fresh mint säkerligen någonting som kan gå ner! Det är en romdrink med mynta, honung, lime och varmt vatten.

Kanske en After ski Schock?

Du som vill vara trendig och inne med vad du beställer för varm dryck på krogen bör testa After Ski Shock. En kreativ nyskapelse gjord på varm mjölk, kakaopulver och rom. På det har man lite grädde. Enkelt men otroligt god, och den drink som troligtvis går hem hos de flesta.

Varm cider eller glögg fungerar året om!

Om du inte vill göra det för komplicerat med drinkar, men ha någonting värmande att dricka så finns det ju också så klart glögg och varm cider. Många slutar dricka glögg helt efter jul och nyår, men det är ingenting man ska känna sig tvungen till. Det varma drycken går att dricka året om, om man känner för det. Varm cider är också en succé året om, men självklart godare en kall vinterdag snarare än en varm sommardag. Testa att ha lite kanel i din varma cider för extra smak.

Lugnt och trevligt

Många är det som blir osugna på fest och drinkar när det är kallt och kyligt ute, men det är när man hittar drinkar som dessa som det blir roligt igen. Och även om kvällen kanske inte blir lika galen som på sommaren, så är det helt klart en trevlig sak att sätta sig ner och värma sin kalla kropp med en god och varm drink.

Relaterade inlägg:

  1. Sätter sting på svala och heta drinkar
  2. Varma Baileysdrinkar
  3. Färdigblandade drinkar på flaska en trend som växer
  4. Gör vintern till en fest
  5. Cocio Cappuccino-drinkar för vuxna