Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Mat till kalas – för både barn och vuxna

FEST /

Ett barns kalas är minst lika viktigt som för de vuxnas – men det betyder inte att de vuxna inte ska ha roligt på sitt barns kalas. Länge har det varit stor skillnad på barn- och vuxenkalas, men så behöver det faktiskt inte vara. Istället kan man slå ihop dessa, och se till att festerna blir dubbelt så bra. Det lättaste, för att det ska fungera smärtfritt, är att låta någon annan fixa det som barnen gillar: alltså kalas och presenter, medan man själv fokuserar på att ge de vuxna vad de vill ha. Men vad ska en servera då? För att både barn och vuxna ska bli nöjda? Här kommer tre mattips till festen:

  • Ordna en buffé i julaftons anda. Inte för att det behöver vara julmat, men potatis, korv och köttbullar – sen är barnen nöjda. Samtidigt kan man till föräldrarna ta fram lite mer avancerade snittar, som barnen inte känner igen och därmed inte vill ha.
  • Tre rätters – ger en möjlighet för alla att tycka om maten. Gör det enkelt, men exklusivt. Ta fram en lite finare förrätt, kanske fetaostgratinerad lax? Barnen kanske inte är så intresserade, men blir gladare till varmrätten (precis som de vuxna) då man kan servera något enkelt – men smaskigt. Hur låter hamburgare? Barnen applåderar igenkännande, men vad de inte vet är att den har tillagats exklusivt, vilket får smaklökarna att explodera. Sist men inte minst, efterätten – och vad passar alla om inte vaniljglass? De som vill kan hälla över chokladsås!
  • Pizza – det italienska köket passar verkligen alla. Gör det lite extra exklusivt genom att baka pizzan själv, det är faktiskt lättare än vad många tror. Och med ett glas rött till de vuxna (och självklart saft till barnen) kommer alla bli fantastiskt nöjda.

Relaterade inlägg:

  1. Drostdy-Hof bag-in-box både gott och praktiskt
  2. Cocio Cappuccino-drinkar för vuxna
  3. Vin till maten
  4. Vegetariskt till vardags!
  5. Gör vintern till en fest