Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Drostdy-Hof bag-in-box både gott och praktiskt

VIN /

I september må sommarens fester vara över, men än är kvällarna ljumma och en weekend i sommarstugan känns helt rätt innan mörkret tar över. Glöm inte att packa ner Drostdy-Hofs bag-in-boxvin innan ni reser. Drostdy-Hof Steen och Drostdy-Hof Cape Red är försvinnande goda att dricka som sällskapsvin, och passar både till fisken och köttet – sommar som vinter.

Det finns idag flera prisvärda bag-in-box viner på Systembolaget. Drostdy-Hof Steen och Cape Red är två av dem som sedan lanseringen fått höga betyg av vinjournalisterna. Med dessa två i bagaget är du färdigpackad för en lyckad semester. Förutom den praktiska förpackningen och det faktum att de är prisvärda passar de nämligen i alla situationer.

Vinernas karaktär gör att de lämpar sig väl som sällskapsvin, men både det vita och det röda vinet passar också ypperligt till fisk- och kötträtter. Så nu är det fritt fram att välja utifrån sin egen smak och dricka vitt vin till inte alltför mustiga kötträtter, och rött vin som är något mer kylt än vanligt till fisken om man så önskar, säger Mats Abrahamsson.

Bag-in-box populärt
Bag-in-box har sedan lanseringen för några år sedan blivit väldigt populärt. Det märks inte minst på Systembolagets försäljning där bag-in-box vinerna dominerar helt under de vinintensiva svenska sommarmånaderna.

Den främsta anledningen till den ökade försäljningen är att vinet i en bag-in-box håller sig fräscht i sex till sju veckor efter att man öppnat det jämfört med en flaska vars smak ändrar karaktär redan efter en dag, säger Mats Abrahamsson, produktchef på Bibendum. Att förpackningen dessutom är praktiskt att bära med sig och inte är lika skör som en glasflaska är två andra viktiga faktorer som gör att boxarna lämpar sig för semestern.

Artikelnummer på Systembolaget: Drostdy-Hof Steen 2069, Drostdy-Hof Cape Red 12038.
Pris på Systembolaget för bag-in-box (3 liter): Drostdy-Hof Steen 179 kronor, Drostdy-Hof Cape Red 185 kronor.

Kort om Drostdy-Hof serien
Det första Drostdy-Hof vinet lanserades internationellt 1973. Vinserien är Sydafrikansk och har fått sitt namn dels av den magnifika herrgården De Oude Drostdy där Drostdy Wines har sitt säte, och dels av gårdsplanen utanför vinkällaren (”Hof” betyder ”gård”). Samtliga viner i Drostdy-Hof serien, med undantag för Drostdy-Hof Cape Red, är druvrena och tillverkas endast av en typ av druva. Idag finns sex viner ur Drostdy-Hof serien i Systembolagets ordinarie sortiment, tre röda och tre vita, varav två även finns som bag-in-box.

Relaterade inlägg:

  1. Drostdy Wines (18.1)
  2. Nytt gott kvällssnacks med mörk choklad och bitar av jordgubbar (15.3)
  3. Mat till kalas – för både barn och vuxna. (15.2)
  4. Gott pålägg i praktisk ask (14.3)
  5. Whisky & Cola – hur gott är det egentligen? (14.2)