Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Gott pålägg i praktisk ask

MAT /

Fjällbrynt breddar sortimentet och lanserar en smakrik kycklingost

Kyckling ökar i popularitet i Sverige och vi använder också kyckling på allt fler sätt*. Fjällbrynt lanserar nu Sveriges första Kycklingost, perfekt till lättare matlagning där smak och enkelhet står i fokus, eller som pålägg på smörgåsen. Fjällbrynt Kycklingost med smak av tomat, basilika och vitlök säljs i en praktisk ask med den karakteristiska svarta designen.

Fjällbrynt Kycklingost är ett perfekt komplement till sortimentet med mjukost smaksatta av skaldjur eller kött som idag dominerar utbudet. Den passar perfekt till enklare rätter och mellanmål, såsom matiga smörgåsar, bakpotatis och pasta, likväl som på smörgåsen. Kycklingosten har en nyanserad smak av tomat, vitlök och basilika, vilket gör att endast ett fåtal ingredienser behöver adderas för en komplett smakupplevelse. Den nya mjukosten är lättanvänd och passar alla som har ont om tid men som uppskattar god mat och smarta genvägar.

– Det var ett naturligt steg för oss att kombinera vår populära mjukost med kyckling som ökar i popularitet. Precis som mjölken vår ost är gjord av, är den kyckling vi använder svensk, och vi har adderat några väl valda kryddor till osten för en härlig smakupplevelse, säger Johan Thorell, kategorichef Fjällbrynt.

Om Fjällbrynt Kycklingost

Fjällbrynt Kycklingost säljs i en praktisk 400 grams ask och finns i butik från vecka 36. Cirkapris 28–30 kr. Bifogat finns två receptförslag samt bilder på dessa.

Fjällbrynts mjukostsortiment på ask består sedan tidigare av följande smaker; Hummer & Krabbost, Renost, Räkost, Rökt räkost, Skinkost, två olika varianter av Hushållsost, Grevé och en naturell Lättost. Fjällbrynts har också ett stort mjukostsortiment på tub med 14 smaker; Baconost, Cheddarost, Grevé, Hummer & Krabbost, Laxost, Mjukost Naturell, Renost, Räkost, Rökt Räkost, Salamiost, Skinkost, Tomatost med feta, Västkustost och Ädelost.

* Källa: AC Nielsen Market trends 2009

Relaterade inlägg:

  1. Charkulätts sortiment med korvar och pålägg
  2. Alltid något gott att bjuda på med nya ALMONDY i frysen
  3. Nytt gott kvällssnacks med mörk choklad och bitar av jordgubbar
  4. Whisky & Cola – hur gott är det egentligen?
  5. Drostdy-Hof bag-in-box både gott och praktiskt