Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Hej vardagshjälte och semesterfirare!

MAT /

Visste du att miljön påverkas av vad du äter? Att grilla hör sommaren till men genom att byta ut sex portioner kött på grillen mot fågel, fisk, grönsaker eller rotfrukter sparar du in ungefär 18,8 kg CO2.

Du kommer förmodligen också hänga en hel del i solen på stranden i sommar och det är viktigt att du får i dig tillräckligt med vätska. Om du byter ut två liter köpevatten mot kranvatten om dagen så har du sparat in cirka 2,7 kg CO2 på en vecka.

Även små insatser räknas och allt handlar i slutändan om vad var och en gör för miljön. Hur mycket kan du bidra med i sommar?

Lilla klimatmålet är ett klimatmål där ditt eget CO2-löfte faktiskt räknas och gör skillnad. Genom att gå in på hemsidan och dra i reglage där du talar om hur mycket du är villig att spara in på olika aktiviteter är du med och bidrar till en renare värld. Målet är att få bort 750 tusen kilo koldioxid fram till den 5 september. Det är ungefär som om du lät bli att ta bilen 84 varv runt jorden.  Det tror vi att vi tillsammans kan uppnå!

Surfa in på www.telgeenergi.se/lillaklimatmalet, dra i reglagen och avlägg ditt CO2-löfte för sommaren.

Relaterade inlägg:

  1. Ny tårta med Toblerone för sommarens alla fikastunder
  2. AXA Sportgryn
  3. Kom i form efter jul och nyår
  4. Personporträtt Christian Campogiani
  5. ICA presenterar årets nyheter till grillfesten