Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Ny tårta med Toblerone för sommarens alla fikastunder

EFTERRÄTT /

Göteborgska tårtbageriet Almondy lanserar nu en oemotståndlig nyhet – mandeltårta toppad med bitar av Toblerone. De folkkära tårtorna från Almondy går nu att avnjuta med den populära mjölkchokladen från de schweiziska alptopparna. Denna smarriga nyhet är enkel att ta fram och servera vid vårens och sommarens alla bjudningar, fikastunder och festliga tillfällen.

Nu när försommarvärmen äntligen är här väntar många goda fikastunder runt hörnet. Almondy Toblerone är en enkel och god dessert som passar utmärkt när man vill unna sig det lilla extra. Tårtorna tillverkas i Almondys bageri i Torslanda där stor vikt läggs vid kvalité och man bakar enbart med riktiga råvaror så som färsk grädde och mjölk, utan konserveringsmedel eller konstgjorda färgämnen. Tårtorna kan skäras frysta och går snabbt att tina upp för servering – endast 20 minuter för en tårta.

– På sommaren är efterfrågan stor på bakverk och godsaker som går snabbt och enkelt att bjuda på. Vår nya Almondy Toblerone förenar våra goda mandelbottnar med fyllig chokladkräm och len mjölkchokladmousse. På toppen har vi strött ett generöst lager med bitar av Toblerone och hela härligheten är överdragen med mjölkchoklad. Vi tror att kombinationen med våra omtyckta mandeltårtor och Toblerone kommer att bli mycket uppskattad i sommar, säger Susanna Moore, marknadschef hos Almondy.

Toblerone är ett av världens mest välkända och älskade konfektyrvarumärken. Denna moderna klassiker har en smak av len mjölkchoklad med honung- och mandelnougat och lanserades i Schweiz i början av 1900-talet.

Almondy Toblerone är perfekt att ta med på picknicken, i parken eller på grillkvällen i sommar. Bjud på tårtan vid studentmottagningen, på Mors dag, på skolavslutningen, eller på en av sommarens alla bjudningar med familj och vänner. Servera den som den är i all sin enkelhet eller dekorera med frukt, bär eller en klick glass eller grädde för att sätta guldkant på fikastunden.

Alltid glutenfria tårtor
I västvärlden beräknas 1 av 100 personer ha glutenintolerans, celiaki. Den senaste forskningen visar att upp emot 3 % av Sveriges befolkning kan vara drabbade (Svenska Celiakiförbundet). Efterfrågan på glutenfria produkter ökar, både i dagligvaruhandeln och på restauranger, caféer och inom catering. Almondy Toblerone är glutenfri, liksom alla andra tårtor från Almondy. Inga glutenhaltiga ingredienser
hanteras i bageriet och hårda krav ställs på leverantörer att de råvaror som köps in inte får innehålla några spår av gluten.

Relaterade inlägg:

  1. Nya trendiga smaker för sommarens festligheter (15)
  2. Behändiga sallader för sommarens enkla och goda måltider (14.7)
  3. Blanda sommarens drink SPLASH! med nya vodkan AIVY (14.7)
  4. Premiumöl för alla svenska högtider (11.7)
  5. Rigatoni alla Pizzaiola (10.9)