Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Premiumöl för alla svenska högtider

ÖL /

Carlsberg Sort Guld höjer smaken på kräftorna

Det finns nästan inget som är mer svenskt än kräftskivan, och det är även en tillställning som bjuder på god mat och god dryck. Carlsberg Sort Guld är ett premiumöl med anor från 1883, bryggt speciellt för att drickas ihop med mat. Det passar utmärkt på kräftskivan då maten som serveras ofta är kraftig och smakrik. Paul Svensson, före detta kökschef på Bon Lloc och F12 tipsar om en kräft- och potatissallad, hans kräftskivefavorit till Carlsberg Sort Guld.

Vårt intresse för att kombinera öl med mat ökar stadigt, detta gäller specifikt kring högtider. Till skillnad från Carlsberg Sort Guld är de flesta öl på marknaden inte framtagna för att konsumeras tillsammans med mat, utan är tänkta som sällskapsdryck. Med sin rika maltiga smak och medelstora beska harmoniserar Carlsberg Sort Guld perfekt med smakrika och traditionella svenska rätter.

– Carlsberg Sort Guld är ett premiumöl som bryggs speciellt för att drickas ihop med mat.
Därför är det ett ypperligt sommaröl då man under denna årstid ofta umgås kring mat, inte bara till midsommar och kräftskivan utan även när man grillar till vardags och fest, säger Joakim Losin, ölexpert på Carlsberg Sverige.
Carlsberg Sort Guld har danskt påbrå, därav det danska namnet där sort står för Svart som inatten och Guld står för hög kvalitet. Ölet har funnits på den svenska marknaden sedan 1991 och är ett av de öl som säljer bäst kring de svenska högtiderna. Under sommarens festligheter ökar försäljningen av Carlsberg Sort Guld med hela 30%.

Paul Svenssons komplement till kräftskivan – en smakrik kräft- och potatissallad

Stjärnkocken Paul Svensson har tagit fram en kräft- och potatissallad som både är god och enkel att göra. Servera den på kräftskivan tillsammans med en kall Carlsberg Sort Guld.

– Jag ville göra en rätt som kompletterar maten på kräftskivan. Det underbara med den här salladen är att den förstärker den fantastiska smaken i de inkokta kräftorna. Grönsakerna kokas in i Sort Guld, dillfrö och salt vilket verkligen ger en smak av sensommar, säger Paul Svensson, stjärnkocken som just nu är aktuell i livsstilsprogrammet Strömsö på SVT 1 och som snart syns i en ny säsong av Matakuten.

Om Kräftskivor

Kräftskivan som även kallas för kräftfest är en traditionell svensk fest som äger rum under sensommaren och hösten i samband med kräftfiskesäsongen. I fokus står maten i form av kräftor, västerbottenost och andra härligheter. På kräftskivan klär vi oss i roliga hattar, bär hakklapp och smyckar rummet med månar gjorda av papp.

Om Carlsberg Sverige

Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri och erbjuder ett brett urval av drycker. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk samt distribuerar ett brett vin-och spritsortiment. Carlsbergs framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig nästan 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet.
Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med verksamhet i över 40 länder.

Relaterade inlägg:

  1. Intresset för drycker kopplade till högtider ökar (28.7)
  2. Australiensisk vinproducent samarbetar med Svenska Våtmarksfonden (17.3)
  3. Whisky gick under klubban – pengarna doneras till den svenska orren (16.8)
  4. Glassjättarna får konkurrens av svenska uppstickaren Pipersglace (16.6)
  5. Sort Guld till midsommarmaten (16.1)