Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Ny vinkel på vinet

VIN /

Nu kommer det goda nyheter för vinkännare och alla andra som älskar ett gott glas vin. Eva Solo lanserar en ny och komplett vinserie med vacker och funktionell design.

Serien består av en Catalyzer dekanteringspropp, en folieskärare, en klassisk manuell korkskruv, en korkskruv, en vinpropp och en flasköppnare.

”När jag och några av mina kollegor deltog i en blindprovning då det nya vinkonceptet testades i våras var det ingen tvekan om att Eva Solos nya Catalyzer har en effekt som påverkar vinets smak till det bättre. Under provningen bedömde vi att vinerna som serverades var 1–2 år äldre än de faktiskt var”, berättar Rasmus Amdi Larsen som kom på tredje plats vid de danska mästerskapen för sommelierer 2011.

”Dekanteringsproppen består av ett antal magnetfält som gör att vinet luftas snabbare när man häller upp det. På så vis blir smaken rundare. Det är ingen tvekan om att Catalyzer får vinet att mogna snabbare”, säger Rasmus som jobbar som sommelier på Restaurant Oubæk.

Catalyzer bryter ner vattenhöljet kring smakämnena som därmed frigörs i vinet och öppnar upp dess bouquet. Dessutom frigörs syret i vinet medan du häller upp det. Inte nog med det – dekanteringsproppen häller varsamt upp vinet i en jämn stråle och bevarar dess fräschör, doft och karaktär.

I serien ingår även en mycket funktionell vinpropp som är så tättslutande att vinflaskan kan ligga ner i kylskåpet utan att det spills så mycketsom en enda droppe. Serien passar perfekt till Eva Solos glassortiment bestående av munblåsta vinglas som framhäver vinets bouquet och lyfter fram vinets alla smaknyanser.

”Vi ville skapa en ny vinserie. Catalyzer har en uppfriskande och kul vinkel. Förutom att den häller upp vinet optimalt väcker dess utformning uppmärksamhet. Folk blir nyfikna och vill prova den för att se vad den gör för smaken”, berättar Henrik Holbæk, den ena av designerna i duon Tools Design som står bakom en lång rad prisbelönade designsuccéer från Eva Solo.

Relaterade inlägg:

  1. Bli medlem, beställ, betala och få vinet hemlevererat
  2. Königsmosel
  3. Fire Mountain är perfekt på middagsbordet
  4. Intresset för Sydafrikanska viner växer i Sverige
  5. Drostdy-Hof bag-in-box både gott och praktiskt