Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Nu är det klassiker som gäller för drinkarna

SPRIT /

Den hetaste spritsorten i Sverige just nu är bourbon. Både på Systembolaget och på krogen är det bourbon som ökar mest. Klassiska drinkar som Old Fashioned, Whisky Sour och Bourbon med Ginger Ale har erövrat de rätta barerna och klubbarna.

Maker’s Mark är ett av de mest kända bourbonmärkena i hemlandet USA. Nu börjar även medvetna krogkonsumenter i Sverige att få upp ögonen för den handgjorda drycken som ökat med 63 procent på restauranger och krogar det senaste året.

Med smakinslag av kryddig vanilj, kola och brända mandlar passar Maker’s Mark bra att avnjutas ren, med is eller i cocktails. Det är främst klassiska drinkar som Old Fashioned, Whisky Sour och Bourbon med Ginger Ale som fått ett uppsving, bland annat efter tv-serien Mad Mens genomslag i Sverige.

Maker’s Mark i Loretto, Kentucky, är det äldsta aktiva bourbondestilleriet i världen och är kulturminnesmärkt i hemlandet. Produktionen hålls fortfarande i relativt liten skala för att försäkra kunden om kvalitet och omsorg. Varje del i processen andas engagemang och hantverk, från det särskilt utvalda vintervetet till det järnfria källvattnet som används. Inga maskiner finns med i testproceduren, det är det mänskliga handlaget som garanterar kvaliteten. Flaskan handdoppas i rött vax vilket ger det karaktäristiska utseendet som i sanning gör varje flaska unik.

Ursprung

Kentucky, USA. Familjen Samuels har producerat bourbon i olika former sedan 1780, grunden till Maker’s Mark lades efter förbudstiden, produkten som den ser ut i dag skapades 1958.

Relaterade inlägg:

  1. Hotellet i Stockholm ger dig tipsen och drinkarna
  2. Gordon’s® gin – en populär klassiker i ny modern design
  3. Maker’s Mark tillbaka i Sverige
  4. Om Bulleit Bourbon
  5. Premiumwhiskey som för tankarna till Vilda Västern