Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Hotellet i Stockholm ger dig tipsen och drinkarna

SPRIT /


Kombinationen av det oväntade står på drinklistan i vår

Molekylär mixologi är vårens stora drinktrend. Enkelt beskrivet är det fokusering på oväntade kombinationer. Drinkarna är traditionella men med en twist som retar något av våra fem sinnen.
I vår kommer vi även att beställa fler drinkar på krogen än någonsin tidigare och då gärna lite ovanliga drinkar och med mer specifika krav på varumärken och ingredienser.

Martin Kullberg arbetar som bartender på restaurang Hotellet i Stockholm, en av Sveriges absolut bästa och trendigaste cocktailbarer. Han är övertygad om att molekylär mixologi bara kommer att bli större. Tanken är att kombinera det oväntade med kemins och fysikens lagar som en källa till inspiration. Det rör sig om allt från ingredienser och garnering till hur drinken serveras.

– Med den ökade medvetenheten får glasen en större betydelse för helhetsupplevelsen och till våren är det definitivt ”slingglas” som gäller. De tar skiktade drinkar till en helt ny nivå både för vana och ovana drinkblandare, säger Martin Kullberg.

– Vi märker också av att de svenska gästerna beställer just drinkar istället för vin eller öl och att de är nyfikna och villiga att prova något nytt, istället för den vanliga standarddrinken. Det beställs även drinkar baserade på specifika varumärken i större utsträckning, en trend som kommit hit från världens storstäder, fortsätter Martin.

Vårens drinkar signerade Martin Kullberg
Utifrån vårens drinktrender har Martin Kullberg tagit fram fyra fräscha vårdrinkar, som även en hemmabartender skall kunna blanda och imponera med.

AIVY Minth – Mojito har varit populär under flera år och utvecklas ständigt i nya varianter. Här är basen av rom utbytt mot AIVY vodka som lyfter fram den traditionella Mojiton på ett bra sätt.

Fresh´n´fruity – en drink som gör lika mycket för ögat som för smaklökarna, byggd i ett slingglas i olika skikt som går från rödaste rött till gult.

Hidden with passion – klassikerna tequilashot och Tequila Sunrise känner nog de flesta till men för många tar relationen med tequila slut där. Våga utmana dina smaksinnen och mixa tequilan med likörer för oväntade smaker.

Citrus Beam – en bourbondrink som ger ett distinkt intryck när du doftar på den och ett helt annat intryck när du sätter läpparna till glaset.

Relaterade inlägg:

  1. Fräscha drinkar från Hotellet (28.6)
  2. Nu är det klassiker som gäller för drinkarna (20.5)
  3. San Leandro Tapas i Stockholm (19.1)
  4. Hidden with passion (8.3)
  5. Drink – Acapulco Flower (7.2)