Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

San Leandro Tapas i Stockholm

MAT /

Vamos de tapas

Barcelona känns inte längre så avlägset. San Leandro Tapas är en högklassig tapasrestaurang för alla som vill uppleva Spanien i modern tappning, något som länge saknats i Stockholms innerstad. Lokalen och personalen ger en perfekt inramning till de traditionsenliga men ändå moderna tapasrätterna som är gjorda med stor omsorg på högklassiga råvaror. Konceptet är framtaget och utvecklat av ett genuint spanskt företag som bland annat producerar olivolja och andra spanska delikatesser.

Det går en våg av internationella matinfluenser genom Sverige och aldrig tidigare har det varit så populärt att äta så lite av så mycket. På San Leandro Tapas är det lika självklart att droppa in för en after work och äta smårätter tillsammans med ett spanskt vin som att äta kvällens middag eller bara svänga förbi för en spansk lunch. Maten serveras från öppning ända fram till stängning vilket gör att de som vill verkligen kan anamma den spanska storstadspulsen med sena middagar.

– Det känns otroligt kul att introducera San Leandro Tapas i Sverige och jag är övertygad om att vårt moderna koncept med rötterna i spanska Córdoba kommer att uppskattas av våra gäster. Vår ambition är att ta samma position som vi gjort i Oslo där stämningen är hög och dit man går för att umgås, träffa nya människor och för att njuta av varierande och smakrik tapas, säger Johan Gåije, manager och ansvarig för utvecklingen av konceptet San Leandro Tapas Stockholm.

San Leandro Tapas
Tapaskulturen är en speciell mat- och umgängesform, något som man tagit fasta på hos San Leandro Tapas. Lika viktig som maten är den sociala omgivningen som är välkomnande, avslappnad och informell. Här smälter tradition och storstadspuls samman och du möts av spansktalande personal och lockande spanska toner. Lokalen är stilistiskt avskalad men ändå varm med djärva motiv på väggarna.

Tapas är mat du äter tillsammans med goda vänner eller nya bekantskaper vid en bardisk eller ett bord, stående, sittande eller på vandrande fot. Några gånger väljer du en liten smakbit för dig själv, men det allra bästa är att beställa många olika tapasrätter tillsammans och låta alla smaka lite av allt från samma tallrik, först då äter du tapas på äkta spanskt sätt. På menyn finns självklart de produkter som är mest typiska för den spanska matkulturen, däribland lufttorkat kött, smakrika korvar, ostar, sangria och en vinlista som täcker Spaniens alla regioner. San Leandro Tapas direktimporterar flera av råvarorna från Spanien och skär sin egen pata negra på plats, allt för att säkerställa hög kvalitet, ge en äkta spansk känsla och erbjuda sina gäster något extra.

San Leandro Tapas öppnade i Oslo 2003, där finns idag två tapasrestauranger. Nu öppnar den första i Sverige på Sveavägen 74 i Stockholm. Öppettider: måndag-onsdag 11–23, torsdag-fredag 11-01, lördag 15-01 och söndag 15-23. För menyer och priser se www.sanleandrotapas.com.

Kort om San Leandro Tapas
San Leandro Tapas är ett koncept framtaget av ett spanskt företag i Córdoba som ägnar sig åt produktion och internationell distribution av olivoljor och andra spanska delikatesser. San Leandro Tapas implementerades först i Skandinavien i Oslo och gjorde snabbt succé, flera gånger har San Leandro Tapas blivit omskrivet som ”stans bästa tapasrestaurang”. San Leandro Tapas erbjuder goda spanska tapasrätter till attraktiva priser i en modern och stilren spansk atmosfär. Du kan välja om du vill spendera mycket eller lite, stanna kort eller länge och ändå vara lika rätt och få full service, för mer info gå in på www.sanleandrotapas.com.

Relaterade inlägg:

  1. Vamos de Tapas
  2. Vamos de Tapas
  3. Fler restauranger i Stockholm
  4. Hotellet i Stockholm ger dig tipsen och drinkarna
  5. Druvan inspirerar med nytt tapaskoncept