Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Vamos de Tapas

MAT /

Det börjar bli kallt och grått i Sverige, så varför inte drömma sig tillbaka till sommaren och ett varmt Spanien genom att besöka en tapasrestaurang i höst? San Leandro Tapas är det självklara valet.

Tapas är glädje, enkelhet, opretentiöst och socialt. Därför kan man lika gärna äta tapas med sin bästa kompis som tillsammans med hela gänget eller familjen. Det allra bästa är att beställa många olika tapasrätter tillsammans och låta sällskapet smaka lite av allt från samma tallrik, först då äter du tapas på äkta spanskt vis.

San Leandro Tapas
San Leandro Tapas är en tapasrestaurang i Stockholm för alla som vill uppleva Spanien i modern tappning, något som länge saknats i Stockholms innerstad. Lokalen är stilistiskt avskalad men ändå varm med djärva motiv på väggarna och den spansktalande personalen ger en perfekt inramning till de traditionsenliga men ändå moderna tapasrätterna. Konceptet är framtaget och utvecklat av ett genuint spanskt företag i Córdoba, Spanien, som bland annat producerar olivolja och andra spanska delikatesser. På menyn finns självklart de produkter som är mest typiska för den spanska matkulturen, däribland lufttorkat kött, smakrika korvar, ostar, sangria och en vinlista som täcker Spaniens alla regioner. På San Leandro Tapas direktimporterar man råvaror från Spanien och skär sin egen Pata Negra på plats, allt för att säkerställa hög kvalitet, ge en äkta spansk känsla och erbjuda sina gäster något extra.

– Hos oss på San Leandro Tapas kör vi en skön och uppsluppen stämning, med spanska tillrop och spansk musik. När man besöker San Leandro Tapas vill vi att gästerna ska få känslan av att det befinner sig i Spanien. Svenskar är generellt väldigt väluppfostrade och lite reserverade på restauranger men när man äter tapas får man inte vara rädd för att äta med fingrarna och dela fat eller tallrik med andra, säger Eric Judicis, restaurangchef, San Leandro Tapas.

San Leandro Tapas ligger på Sveavägen 74 och är öppet måndag-onsdag 11–23, torsdag-fredag 11–01, lördag 15–01 och söndag 15–23. För menyer och priser se www.sanleandrotapas.com

Relaterade inlägg:

  1. Vamos de Tapas
  2. San Leandro Tapas i Stockholm
  3. Druvan inspirerar med nytt tapaskoncept
  4. Spanska fester
  5. Doña Navarro knyter an till sina spanska rötter med konstverk