Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Spanska fester

 

Spanska fester

VIN /

Spanska vardagen
Spanien blir allt mer likt det som vi är vana vid i Sverige vad gäller arbetstider och vardag, men fortfarande lever de speciella traditionerna kvar. Till exempel den annorlunda matkulturen och dygnsrytmen. Dagen börjar vid nio och inkluderar långa luncher, siesta och kvällsmål. Att äta ute har länge varit en viktig del i den Spanska kulturen. Spanjorerna älskar mat och vet hur man tar ett avbrott från vardagen och njuter av luncher som kan vara hur länge som helst. Den spanska lunchen serveras oftast tre timmar senare än då svenskar äter sin lunch. En normal lunch varar cirka två timmar och tillsammans med vänner äter man, dricker vin och pratar. Måltiden är alltid en fest där det är viktigt att slappna av och ha trevligt. Det spanska köket är lika rikt och varierande som landet i sig. Mat som är typiskt spanskt är tapas och paella.

Siestan är även något som spanjorerna tar väl vara på. En stund på eftermiddagen efter lunch då man helt vilar från sol och jobb för att samla krafter.

Spanska fester
Spanien är även känt för sina ”fiestor”, stora högtider utspridda över året som kan pågå i flera dagar. De olika festligheterna följer tätt efter varandra. Stora festivaler som firas av hela landet, men varje spansk stad har även sin egen fest. Dessa fester brukar man ha till minne av ett skyddshelgons födelsedag. Tjurfäktning, nöjesfält, marknader, sång, dans och musik pågår under dessa festligheter.

Producenten – Bodegas Victoriana
Bodegas Victorianas ägs och drivs idag av Bodegas Faustino Martinez, som bidrar med sin vinmakarfilosofi och kunnighet. Vingården är belägen i Manchula, Spanien. Här tillverkas lättdruckna druvsortsbetecknade viner av hög kvalitet som är mycket prisvärda. Fyra generationers tradition av vintillverkning finns här sedan 1861. Producenten är framför allt känd för att producera sina vinserier Don Hugo och Santana. Klimatet är kontinentalt med torra, varma somrar och kalla vintrar.

Relaterade inlägg:

  1. Doña Navarro knyter an till sina spanska rötter med konstverk (17.6)
  2. Ta en spansk dag tillsammans med Don Hugo (9.4)
  3. Vamos de Tapas (7)
  4. Vamos de Tapas (7)
  5. Druvan inspirerar med nytt tapaskoncept (6.5)