Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Ta en spansk dag tillsammans med Don Hugo

VIN /

Ta en spansk dag tillsammans med Don Hugo

Spanien står för semester, mat och fest, men även livsglädjen i vardagen genom långa luncher då det spanska köket och diskussioner tar vid. Det spanska vinet Don Hugo skapades för att passa just vid vardagliga tillfällen då vänner samlas för att umgås. Namnet är en hyllning till en mästare på social gemenskap kring mat och vin…

Att äta ute är en viktig del av livet i Spanien, både för att njuta av maten och ta del av det sociala livet. Don Hugo är ett medelfylligt vin som passar bra vid dessa tillfällen, då man på ett enkelt sätt vill koppla bort vardagen en stund.

Don Hugo är ett gott, billigt vin som passar utmärkt till vardagsmaten, då man tar det lugnt en stund på dagen. Lite som en spansk dag helt enkelt, där det ingår i kulturen att alltid göra måltiden till en fest, säger Mats Abrahamsson, produktchef Don Hugo.

Vinet Don Hugo är producerat i Spanien av producenten Bodegas Victorianas som ägs av Bodegas Faustino Martinez och är framställt av druvan Tempranillo. Don Hugo är ett mjukt medelfylligt vin med vaniljton som med fördel serveras till kötträtter och medelstarka ostar.

Berättelsen om Don Hugo
Don Hugo var en sjöman, som efter att hans tår förfrusit, flyttade in till fastlandet där han öppnade en krog. Här samlades byfolket för att umgås och dricka vin. Vinet han sålde kom från trakten och kunde serveras billigt eftersom kunderna slapp betala frakt med mera. Don Hugo gifte sig sedan med Eleuterio Martinez Arzoks syster. Tillsammans med sin svåger Eleuterio började Don Hugo engagera sig i vinindustrin. Ett vinmärke i hans namn togs fram för att hylla Don Hugos liv som präglades av den sociala samvaron kring mat och vin.

Artikelnummer på Systembolaget: 252001
Pris på Systembolaget: 54 kronor

Relaterade inlägg:

  1. Tortilla – spansk omelett (2 port) (18.2)
  2. Spanska fester (7.3)
  3. Vamos de Tapas (6.2)
  4. Vamos de Tapas (6.2)
  5. Doña Navarro knyter an till sina spanska rötter med konstverk (4.6)