Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Senap för alla smaker

MAT /

Björnekulla lanserar en ekologisk senapsserie

Björnekulla introducerar under hösten 2005 Kravmärkt ekologisk senap. Det är första gången som det lanseras en Kravmärkt ekologisk senapsserie i Sverige. Kravmärkningen garanterar att senapen är tillverkad av naturliga råvaror av högsta kvalitet utan tillsatser av konserveringsmedel. I sortimentet finns både milda, starka och lite sötare smaker, så att alla kan hitta sin egen favorit.

Vi svenskar älskar senap och konsumerar näst mest senap i världen efter USA. Med Björnekullas välsmakande ekologiska senap förvandlar du enkelt varmkorven eller skinkan till en delikatess. Dessutom är de utmärkta smaksättare i olika typer av matlagning alltifrån dressingar och såser till grytor och gratänger.

– Personligen älskar jag senap och ser det som smakförhöjare i det mesta. Jag har senap på allt i från frukostmackan till söndagssteken. Björnekullas ekologiska senap är ett starkt tillskott i vårt sortiment då det finns en smak för alla, säger Lars Berntsson, Försäljningschef på Björnekulla.

Om Kravmärkning
Krav bildades 1985 och är en kontrollförening för ekologisk odling. Krav grundades för att skapa en trovärdig miljömärkning av ekologiska livsmedel. Kravmärket står för bra miljö, god djuromsorg, god hälsa och ett socialt ansvar. Ekologisk odling sker utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Genom att välja ekologiskt producerad mat bidrar man till en bättre miljö och till ett öppet landskap med biologisk mångfald.

– Dagens konsumenter blir alltmer hälso- och miljömedvetna och försäljningen av ekologiska produkter i Sverige fortsätter att öka. Detta visar att det är viktigt att kunna erbjuda produkter som präglas av kvalitet, miljö och hälsa för att vara attraktiv på markanden. Det känns mycket roligt att kunna möta våra medvetna konsumenters önskemål och erbjuda en ekologisk senap, en krydda som är mycket omtyckt i Sverige, fortsätter Lars Berntsson.

Sortiment
Björnekullas ekologiska senap kommer i fyra smaker; Skånsk Senap, Stark Senap, Östgötasenap och Senap. Senapen har en hållbarhet på 10 månader, oöppnad förpackning, och säljs i glasburkar om 370 gram. Senapen finns till försäljning på dagligvaruhandeln över hela landet från och med vecka 45. Cirkapris 20 kronor.

Kort om Björnekulla Fruktindustrier AB
Björnekulla Fruktindustrier AB grundades 1907 och är ett av Sveriges äldsta fruktförädlingsföretag med lång tradition när det gäller förädling av bär, frukt och grönt. Deras största produktgrupper är sylt och marmelad samt gurk- och rödbetsinläggningar. Björnekulla är utöver mejeri- och slakteriproducenter en av Sveriges största producenter av Kravmärkta produkter. Företaget har cirka 80 anställda och omsätter 150 miljoner kronor.

Relaterade inlägg:

  1. Björnekullas Senap
  2. Nya Extra Pastilles – mjuka, sockerfria pastiller i oemotståndliga smaker
  3. Ella’s Kitchen lanserar produkter för dagens alla mål
  4. Niklas Ekstedt om smaker
  5. Ristorante Pizza i fem smaker – för fem tillfällen