Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Björnekullas Senap

MAT /

Björnekullas ekologiska senapssortiment

I Björnekullas Kravmärkta ekologiska senapssortiment finns senapssorter för alla smaker, mild, stark eller söt. Blomningen på burketiketten avslöjar senapens styrka. Ju mer utblommad blomman är desto starkare är smaken. Björnekulla är först med att lansera en Kravmärkt senapsserie i Sverige.

I senapssortimentet finns följande produkter:
Skånsk Senap Ekologisk
Den skånska senapen är grovkorning, fyllig och stark. Passar bra för den som vill ha en liten extra krydda till eller på maten.
Senap Ekologisk
Senap Ekologisk är en klassisk svensk senap som passar alla senapsälskare. Det perfekta tillbehöret till varmkorven.
Östgötasenap Ekologisk
Östgöta Senap Ekologisk är finmalen mild och söt i sin smak. Passar bra i till exempel vinägretter eller för den som tycker om söt senap.
Stark Senap Ekologisk
Namnet avslöjar smaken. Gillar man heta och kraftiga smaker passar Björnekullas Stark Senap Ekologisk perfekt, den är stark till smaken och är finmalen.

Om senap

Det äldsta receptet på senap är nertecknat av den romerske författaren Columnella som levde under samma tidsperiod som Jesus. Det finns tre sorters senap – den svarta senapen Brassica nigra, den bruna Brassica juncea och den vita Sinapsis alba. Beroende på vilken sorts senap man vill göra använder man de olika sorterna i blandningar. Svartsenapen smakar starkast av de tre. Brunsenapen är mildare och vitsenapen är besk med bakteriedödande och konserverande egenskaper.

I Sverige har senapen använts som krydda sedan 1300-talet. Idag är Sverige det land som konsumerar näst mest senap i världen, allra mest konsumerar amerikanerna. I USA äter invånarna nästan 1 kilo senap per person och år. Vi svenskar äter cirka 725 gram per person och år. Vanligast är att man äter senapen på en varmkorv eller till julskinkan, men senap kan användas till näst intill all typ av matlagning. I grytor, vinägretter, såser eller på smörgåsen.

Relaterade inlägg:

  1. Senap för alla smaker
  2. Ingefärskryddad coleslaw
  3. Caeserdressing
  4. Må bra med ekologiskt
  5. Naturlig och smakrik favorit växer sig större