Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Naturlig och smakrik favorit växer sig större

MAT /

Bregott Ekologisk

Bregott har sedan lanseringen 1969 varit en favorit på svenska folkets matbord med sitt naturliga och smakrika innehåll. Det blir idag allt vanligare att välja ekologiska varor framför andra och efterfrågan på ekologiska produkter som vänder sig mot större hushåll växer. Nu breddar Arla sitt ekologiska sortiment och lanserar Bregott Ekologisk 600 g med mer av det naturligt goda, för både stora och små familjer.

Ekologiska och naturliga produkter har fått ett stort genomslag i Sverige och konsumenterna är fortsatt noggranna med vad de äter. De senaste åren har exempelvis försäljningen av bordsmatfetter med naturligt innehåll och högre fetthalter, som Bregott, ökat kraftigt. Det stora intresset för ekologiska produkter har bidragit till en ökad efterfrågan på ekologiska produkter i större förpackningar.

– För många är det idag självklart att välja ekologiska alternativ, framför allt när det gäller varor som man konsumerar ofta. Hela Bregott-sortimentet är naturligt utan några tillsatser och vi har märkt av en växande efterfrågan på Bregott Ekologisk i större förpackning, vilket vi som driver den ekologiska mejeriutvecklingen självklart tycker är fantastiskt roligt, säger Emily Grabe, Arla Foods AB.

Arla är världsledande när det gäller ekologiska mejerivaror och redan 2002 lanserades Bregott Ekologisk 300 g. Nu utökas sortimentet med en 600 g förpackning, med samma naturliga innehåll och råvaror från svenska ekologiska gårdar, anpassad för större hushåll.

Naturlig produkt
Bregott är en helt naturlig produkt utan konserveringsmedel eller andra tillsatser som tillverkas av färsk svensk grädde, rapsolja och salt. Sedan 1969 har svenska folket använt Bregott som bordsmatfett och Bregott firar i år 40 år som favorit på matbordet. Sortimentet består idag av fem sorter; Normalsaltat (som var första produkt att lanseras), Extrasaltat, Mellan, Havssalt och Ekologisk.

Bregott Ekologisk 600 g finns i butik från vecka 19, 2009, cirkapris 45 kr.

Relaterade inlägg:

  1. Stockmos Light – med äkta fruktjuice och naturlig smak
  2. Nytt kvalitetsvin från Kalifornien väntas bli svensk favorit
  3. Smakrik nyhet i brödhyllan
  4. Färdigblandade drinkar på flaska en trend som växer
  5. Intresset för Sydafrikanska viner växer i Sverige