Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Ny ekologisk premiumglass

MAT /

Svenska glassen Ciprian’s är en njutning för alla sinnen

Nu lanseras Ciprian’s, en svensk premiumglass gjord på svenska ekologiska råvaror av högsta kvalitet. Genom att använda naturliga ekologiska råvaror och rättvisemärkta produkter gör glassen gott – både för smaklökar och för samvete. Ciprian’s är ny i handeln men har tillverkats efter samma anrika recept i över hundra år av ett familjeföretag där passionen för glass ärvts i generationer.

Sedan 1911 har familjen Ciprian tillverkat sin glass av naturliga, svenska råvaror med ambitionen att erbjuda glass av hög kvalitet och med rena smaker. Alla ingredienser är ekologiska och merparten av de få ingredienser som importeras är även fair trade-märkta, så som kakao, kardemumma och vanilj. Basen i produktionen är det recept som Pietro Ciprian tog fram när allt började, under åren har flera smaker och sorbet lagts till sortimentet. Glassens höga kvalitet gör Ciprian’s till ett måste för livsnjutare.

– Jag är oerhört stolt över att kunna erbjuda vår goda glass till alla svenska glassälskare. Vi är inte bortskämda med premiumglass gjord av ekologisk mjölk, grädde och ägg från svenska gårdar. Glassen är dessutom helt utan onödiga tillsatser och smaksatt med äkta ingredienser. Alla glassar är KRAV-märkta, ingredienserna är ekologiska och vissa även fair trade, säger Maggie Ciprian-Olevik, VD, Pipersglace.

Övernaturligt goda upplevelser
Ciprian’s har åtta smaker krämig gräddglas och fyra fräscha sorbeter. Familjen Ciprian’s svenska och italienska anor har inspirerat smakerna i sortimentet, här finns svenska smaker som hallon, hjortron och blåbär samt citronsorbet med italienskt ursprung. Nu lanseras ytterligare två Italien inspirerade glassar; vit nougat och stracciatella.

– Vi gör regelbundna kontroller för att säkerställa att råvarorna håller högsta kvalitet och alla ingredienser som används har full spårbarhet, vilket är en garant för konsumenten. Genom att enbart använda kvalitetsråvaror får vi en smakrik glass utan like och genom vårt miljöengagemang tar vi ansvar för varan, från jord till bord, fortsätter Maggie.

Ciprian’s har tidigare funnits på caféer och restauranger och lanseras nu mot konsument i bägare om 500 och 160 ml. Du känner igen glassen på den svarta, stilrena bägaren med klassiska bilder på glass när den är som bäst, elegant serverad, med goda tillbehör och något tinad som är så typiskt för glass. För samtliga försäljningsställen se www.pipersglace.se.

En ytterligare nyhet för alla glassälskare är att Ciprian’s glassortimentet under våren 2009 kommer att kompletteras med pinnglass, så håll utkik efter deras chokladdraperade gräddglass i två smaker! Kom och prova både dem och Ciprian’s bägare på Stars Mat & Dryckesdag den 12 februari 2009.

Relaterade inlägg:

  1. Glassjättarna får konkurrens av svenska uppstickaren Pipersglace
  2. Fakta Ciprian’s
  3. Personlig njutning med portionsförpackade glassar
  4. Världens godaste glass!
  5. Häagen-Dazs