Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Svensk chilisalsa med unik smak

MAT /

Björnekulla lanserar salsa av Lingon & Chipotle

Under våren 2006 utökar Björnekulla sitt sortiment med en unik salsa gjord på lingon och chipotle*. Den svenska syrliga smaken av lingon blandat med rökt torkad jalapeños ger en het men samtidigt frisk smak. Salsan passar utmärkt att serveras till såväl grillat som till kallskuret och patéer.

Idag är intresset för såser och olika tillbehör större än någonsin och nyfikenheten att prova nya spännande smaker och recept är stort. Björnekulla Lingon & Chipotle är en svensk salsa som bjuder på en unik smakupplevelse. Perfekt för alla matlagningsintresserade som söker det lilla extra.

– Det känns jättekul med denna lansering då vi erbjuder våra konsumenter något som inte funnits på marknaden tidigare. Björnekullas chilisalsa är en utmärkt produkt att alltid ha hemma i kylen både till vardags och vid festligare tillfällen, säger Lars Berntsson, Försäljningschef på Björnekulla.

Brett användningsområde

Björnekulla Lingon & Chipotles användningsområden är oändliga. Salsan passar lika bra till patéer på smörgåsbordet vid jul och påsk som till sommargrillningen och då både som sås, ingrediens i marinader eller som en glace. Den kan även med fördel användas som smakförstärkare i mustiga höstgrytor.

Björnekulla Lingon & Chipotle har en hållbarhet på 15 månader, oöppnad förpackning, och säljs i glasburkar om 400 gram. Salsan finns till försäljning på dagligvaruhandeln över hela landet från och med vecka 23. Cirkapris 20 kronor. Bifogat finns goda recept med Björnekulla Lingon & Chipolte.

* Chipotle (Capsicum annuum) är namnet på torkad och rökt jalapeñopeppar. Denna pepparsort är medelstark.

Kort om Björnekulla Fruktindustrier AB

Björnekulla Fruktindustrier AB grundades 1907 och är ett av Sveriges äldsta fruktförädlingsföretag med lång tradition när det gäller förädling av bär, frukt och grönt. Deras största produktgrupper är sylt och marmelad samt gurk- och rödbetsinläggningar. Björnekulla är utöver mejeri- och slakteriproducenter en av Sveriges största producenter av Kravmärkta produkter. Företaget har cirka 80 anställda och omsätter 150 miljoner kronor.

Relaterade inlägg:

  1. Nytt kvalitetsvin från Kalifornien väntas bli svensk favorit
  2. Krispigare chips med mer smak och mindre fett
  3. Kelda fortsätter att inspirera och sprida smak – nu med två nya såser
  4. Stockmos Light – med äkta fruktjuice och naturlig smak
  5. Tasty Nuggets – fisk i ny form och smak