Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Krispigare chips med mer smak och mindre fett

EFTERRÄTT /

Goda nyheter från Estrella

Nu lanserar Estrella en helt ny typ av chips. Less Fat är extra krispiga med mycket smak och innehåller dessutom 35 procent mindre fett än traditionella chips. En produkt för snacksälskare.

Snacks har en given plats i den sociala samvaron. Det spelar ingen roll om det är fest, spelkväll med kompisarna eller en lugn TV-kväll – när vi vill göra det festligt och mysigt ställs chipsen ofta fram.

– Less Fat är en snacksprodukt som man kan unna sig när man är sugen på något, vare sig det är vardag eller helg, säger Jessika Höglund, Produktchef på Estrella. Vi har fått väldigt positiv respons från de konsumenter som provat Less Fat, både vad gäller smak och konsistens.

Less Fat i två smaker
Less Fat kommer att finnas i två smaker: den helt nya smaken Tomato and Basil samt Sourcream and Onion där originalet från Estrella är Sveriges i särklass mest sålda chips.

Less Fat är jämfört med traditionella chips krispigare, mer smakrika samt innehåller 35 procent mindre fett. För att få chipsen extra krispiga använder Estrella ett nytt sätt att behandla potatisskivorna innan de friteras. Efter friteringen blåser man bort fettet som sitter på ytan av chipsen.

– Att Less Fat innehåller 35 procent mindre fett märker man främst på fingrarna som inte blir lika ”kladdiga” som när man äter traditionella chips, fortsätter Jessika Höglund.

Less Fat börjar distribueras till handeln vecka 10. Chipsen kommer att säljas i påsar om 175 gram och kommer att kosta cirka 18 kronor.

Kort om Estrella
Estrella grundades 1946 och ingår idag i Kraft Foods AB. Kraft Foods AB omsätter 9 miljarder SEK och har cirka 1 700 anställda. Estrella är en av de största aktörerna på den svenska snacksmarknaden. Försäljningen av chips svarar för ungefär halva svenska snacksmarknaden. Hemsida: www.estrella.se.

Relaterade inlägg:

  1. Svenskarna äter mindre frukost (18.2)
  2. Kelda fortsätter att inspirera och sprida smak – nu med två nya såser (15.4)
  3. Svensk chilisalsa med unik smak (15)
  4. Tasty Nuggets – fisk i ny form och smak (14.9)
  5. Quorn Filéer i krämig sås med smak av saffran (14.9)