Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Fräscha drinkar från Hotellet

SPRIT /

Rött och vitt – till sommaren gäller det även drinkarna

Nu lanseras Sveriges mest populära drinklikör i en ny smak: Sourz Red Berry. Med nya Sourz, klassikern Cointreau och trendiga Sauza har Martin Kullberg, bartender på Hotellet, tagit fram fyra drinkar där den totala upplevelsen är i fokus.
Färgskalan går från vitt till rött och drinkarna serveras med en annorlunda touch av färg, doft, smak, utseende och servering enligt den rådande trenden molekylär mixologi.

Sourz är en likör med både sötma och syrlighet vilket är unikt och gör den till en perfekt bas i somriga och svalkande drinkar. Cointreau är en modern klassiker som alltid har drivit cocktailtrenden och som är en självklar drinkingrediens. Det senaste är Cointreaupolitan som har blivit populär i Europa och som har fått sin egen serveringsritual. Sauza, och tequila i allmänhet, har aldrig varit mer rätt och man kan se en stark internationell trend med tequila som drinkbas.

– För oss bartenders är det superkul att molekylär mixologi har slagit igenom. Det gör att vi får större utrymme att utveckla drinkarna och hur de serveras och kan erbjuda gästen en drinkupplevelse utöver det vanliga. Många gäster blir väldigt glada när de får en drink som är riktigt snygg och jag tror att Sourz Red Berry med sin starka, röda färg och friska smak kommer att bli en given joker i baren, säger Martin Kullberg, bartender på Hotellet, Stockholm.

Sommarens drinkar signerade Martin Kullberg
Martin Kullberg, bartender på Hotellet, har tagit fram fyra drinkar som passar perfekt att njuta av i en bar, på uteserveringen, på grillfesten eller hemma på balkongen en varm sommarkväll.

Bonito – En kryddig men samtidigt harmoniserad drink där chilifrukten får ta plats. Den ger ett sting till smaken och attityd till utseendet.

Bonita – En läskande drink med en sötsyrlig smak i röda toner. Med en rosknopp som dekoration är helhetsupplevelsen fulländad.

Acapulco Flower – Mexiko möter svensk sommar, tequilan ger en kryddig hetta som balanseras upp av den söta och syrliga smaken av fläder. En enkel drink som överraskar då doften och smaken ger två olika intryck.

Cointreaupolitan – En vidareutveckling av den klassiska Cosmopolitan. Med Cointreau som bas blir resultatet en mindre spritig smak med friska inslag av citrus. I vissa europeiska storstäder har drinken fått en egen serveringsritual, den skakas vid bordet av bartendern som serverar och lämnar shakern så att gästen kan fylla på sin drink.

Sourz Red Berry säljs på Systembolaget från 2 april, 2007. Artikelnummer: 627. Pris: 159 kronor.

Relaterade inlägg:

  1. Sourz Pineapple-drinkar (20.3)
  2. Hotellet i Stockholm ger dig tipsen och drinkarna (19.2)
  3. Färdigblandade drinkar på flaska en trend som växer (13)
  4. Smirnoff Experience bjöd på innovativa drinkar och ett event utöver det vanliga i Moskva (12.5)
  5. Att blanda drinkar (12.5)