Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Hidden with passion

SPRIT /

Likörer har använts för att blanda drinkar så länge att det idag är en självklarhet. De tillför både sötma, smak samt ofta även fantastiska färger. Enligt myter sägs även vissa frukter som används i likörer ha egenskaper som afrodisiakum. Det är mot den bakgrunden som passionsfrukten tros ha fått sitt namn.

Martin Kullberg, bartender på restaurang Hotellet, har komponerat drinken Hidden with passion – där smaksinnet utmanas av tequila kombinerad med fräsch passionsfrukt.

¬– Jag vill arbeta med klassiska produkter, som man spontant inte mixar och experimentera med oväntade smaker, som i det här fallet ledde in mig på tequila och Passoã Passion Fruits. Istället för att använda tequilan på ett traditionellt sätt gav jag den en mer exotisk smak. Passoãn tillsammans med citron neutraliserar den ganska skarpa, och för tequilan typiska, agavesmaken vilket gör drinken mildare men fortfarande med en tydlig karaktär, säger Martin Kullberg, bartender Hotellet.

Blanda drinken Hidden with passion

Ingredienser
–    2 cl Passoã Passion Fruits
–    2 cl Sauza Blanco
–    2 citronklyftor
–    1 cl sockerlag*
–    krossad is
–    Sprite

Så här gör du: Muddla citronklyftorna med sockerlag direkt i ett highballglas, tillsätt Passoã Passion Fruits och Sauza. Fyll på med is och toppa med Sprite, rör runt. Garnera med citronskal.

* Sockerlag gör du genom att koka lika delar socker och vatten långsamt till sockret löses upp. Låt sedan sockerlagen svalna innan den används i drinken.

Kort om likör
Likör är en spritdryck med hög sockerhalt som är smaksatt med kryddor, örter, bär eller frukter. I Frankrike och Italien framställde munkar likörer i medicinskt syfte redan på 1300-talet. Ordet likör användes för första gången i Sverige i början av 1700-talet och omfattade då vilken välsmakande spritsort som helst.

Nu för tiden används likörer i allt högre utsträckning som drinkingrediens och nya färggranna och smakrika likörer har tagits fram speciellt för att passa i drinkar och cocktails. Passoã Passion Fruits är en modern klassiker som fungerar både i traditionella och nyskapande drinkar. Den är baserad på juice från passionsfrukten Maracujà som i Sverige även kallas gul passionsfrukt. En passionsfrukt växer på passionsblommeväxten tillsammans med vackra blommor som doftar gudomligt.

Relaterade inlägg:

  1. Citrus Beam (11.4)
  2. Spicy Mango och Melón Cactus (10.8)
  3. AXA lanserar passionerad müsli (7.9)
  4. Bonito och bonita (7.1)
  5. Passoãdrinkar (6.9)