Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

ICA presenterar årets nyheter till grillfesten

TRENDER /

Nu är äntligen försommarvärmen här och det är dags att ta fram grillen och njuta av härliga måltider utomhus. Med bra råvaror är det enkelt att trolla fram en god och fräsch middag. ICA inspirerar till sommarens alla grillkvällar med
spännande nyheter i grillsortimentet för såväl den som söker färdiga produkter som för den som vill krydda och marinera själv.

Förra sommaren lanserade ICA ett stort antal grillprodukter som blev mycket populära. Även detta år kommer att gå grillfestens tecken och ICA har nu utvecklat fjolårets succéer och breddar sortimentet med spännande nyheter. Fem av årets nyheter är:

– ICA Selection färska korvar: ICA Selections färska korvar, Salsiccia och Chorizo, har
en kötthalt på hela 90 % och är stoppade på klassiskt vis i naturtarm. Båda varianterna
är mycket smakrika och passar perfekt på grillfesten. Salsiccian är kryddad med vitlök
och örter och chorizon har en lite kryddigare smak, men ändå med balanserad hetta.

– Fläskytterfilé BBQ: Uppföljaren till fjolårets succé – nu med rökig paprikasmak och en
lätt hetta. Perfekt bit att grilla då den är mörad och saftig.

– Karré Smokey BBQ: Fläskkarré med rökig ton och kryddig smak. Nyheten lanseras i en praktisk delbar vacuumförpackning.

– Grillskivad picnicbog BBQ: Picnicbog i en örtig och kryddig marinad. Hela bogen används, vilket ger skivor i olika storlekar.

– Kebabspett HOT: Produkten är en del av ICA:s hetaste grillsortiment tillsammans med Flinta Tex Mex HOT, Jalapenoburgare HOT och Grillspett HOT av karré.

ICA:s ekosortiment för kött – valfrihet för eko-grillaren
För den som väljer ekologiskt kött finns det KRAV-märkt kött under ICA:s eget varumärke, I love Eco. I sortimentet ingår sex nötköttsprodukter: lövbiff, högrev, entrecôte i skivor, ryggbiff i skivor, oxfilé i skivor och finmald nötfärs. Nu lanseras även fyra nya fläskprodukter: blandfärs, karré med ben, kotlett med ben och fläskfilé. Tillsammans med en god marinerad, rub eller glaze passar de perfekt på grillen i sommar.

ICA:s kött
ICA har Sveriges bredaste köttsortiment och stor vikt läggs vid att köttet ska hålla högoch jämn kvalité året runt. ICA erbjuder ett kvalitetskött som förädlas hos ICA:s utvalda leverantörer. ICA ställer höga krav när det gäller djuromsorg, hygien och produktkvalité. Detta gäller även utländska leverantörer. ICA:s utländska leverantörer har samma höga
krav på att leva upp till ICA:s regler om skötsel och djurmiljö, vilket är en trygghet för såväl kund som handlare. ICA kontrollerar alla led. Därför kan ICA:s kunder med trygghet veta att köttet är kontrollerat och säkrat hos professionella slaktare, styckare, veterinärer samt förädlats av finstyckare i bl.a. ICA:s anläggning i Västerås. Oavsett om köttet kommer från djur från Sverige, Nya Zeeland eller Danmark så har ICA säkrat attdjuren mår bra och kvalitén är lika hög varje gång.

Relaterade inlägg:

  1. Årets sommaröl lanseras lagom till grillfesterna
  2. Årets Kock 2008 Tom Sjöstedt och Arla tipsar om kött
  3. Två nyheter på chokladfronten
  4. Lätta nyheter för storkök
  5. AXA lanserar nyttiga nyheter för smörgåsälskare