Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Utrusta ditt kök med rätt redskap

Intresset för matlagning är stort i Sverige. Vi är många som har köket som den centrala punkten i hemmet. Här samlas vi för att umgås, laga mat och äta tillsammans. Men vilka redskap är viktigast i ett kök?

De flesta kan nog enas om att ett välutrustat kök är en förutsättning för att laga god mat. Om du är i behov av att komplettera ditt kök med redskap och porslin är det en god idé att handla hos Cervera. De har det mesta som behövs till köket. Dessutom kan du få rabatt hos Cervera så att du kan lägga mer pengar på råvaror till matlagningen. Här går vi igenom några nödvändiga prylar för att lyckas i köket.

Stekpannan

Stekpannan är en av kökets mest oundgängliga redskap. Den är mångsidig och kan hantera allt från plättar och pannkakor till pytt-i-panna och falukorv. Inte sällan innehåller recepten en eller flera råvaror som ska stekas. Stekpannan får utstå mycket i form av slitage och användning. Satsa därför på en stekpanna av hög kvalitet, så kommer den att hålla länge. Billiga stekpannor som du tvingas slänga efter några månader är slöseri med resurser och pengar. Det kan vara svårt att hitta rätt stekpanna. I ett test som Ica-Kuriren gjort får endast tre av tio testade stekpannor godkänt.

Kniven

En riktigt bra kniv är en investering som du kan ha glädje av i många år. Här är det inte säkert att en dyrare kniv är bättre än en billig. Läs tester på nätet för att hitta en kniv som är både prisvärd och av god kvalitet. En bra kniv ska vara möjlig att slipa så att den blir lika vass som när du köpte den. Den ska heller inte rosta när den utsätts för vatten. Vilket grepp som är bäst är individuellt. Kniven ska kännas behaglig att hantera och ha en bra balans.

Porslinet

Även om porslinet inte är så avgörande vid själva matlagningstillfället, så är det en viktig komponent i helheten. Självklart ska maten du har lagat presenteras på ett aptitligt sätt. Det är trevligt att duka fint och lägga upp maten på inbjudande fat och tallrikar. Udda bestick och glas ger däremot ofta ett slarvigt och spretigt intryck.

Relaterade inlägg:

  1. Unna dig på rätt sätt i sommar
  2. Se till att fira nyåret på rätt sätt
  3. Grilltips