Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Res till Malmö för mat och vila

När du planerar nästa weekendresa är Malmö ett bra alternativ. Här kan du fokusera på att äta gott på spännande och exklusiva restauranger, och vila upp dig med olika avkopplande aktiviteter. Missa inte att besöka Malmös unika restaurangutbud och planera ditt boende väl i förväg för att säkra din drömresa.

Resan kräver att du bokar ett hotell i Malmö som uppfyller dina behov och önskemål. Via Elite Hotels hittar du tre hotell med bra läge i Malmö, där du har nära till stadens bästa restauranger. Här får du förstklassig service och kan slappna av ordentligt. Sov gott i hotellens sköna sängar och på morgonen kan du njuta i lugn och ro av en smaklig frukostbuffé.

Restauranger att besöka

Bland de bästa restaurangerna i Malmö finns:

  • Kockeriet
  • Marie Antoinette
  • Vollmers

Kockeriet beskriver sig som en upplevelserestaurang och en matstudio. Här hyllas hantverk och gastronomi. Du har full insyn i kockarnas arbete och blir helt involverad som gäst. Kockeriet drivs av kändiskocken Tareq Taylor som också varit sommarpratare.

Hos restaurang Marie Antoinette hittar du en meny som ständigt utvecklas, med rätter från hela världen fast med en skandinavisk touch. Du kan välja från en lång lista av viner och koppla av i en högklassig social miljö.

Vollmers har tidigare flera gånger utsetts till ”årets skånska krog”. Här hittar vi ett exempel på hur de skånska krögarna ständigt peppar varandra och på så sätt kan ligga i den gastronomiska framkanten. Tack vare denna vänskapliga konkurrens är Malmö en av de bästa städerna att besöka för god mat och rekreation.

Avkopplande aktiviteter

I Malmö finns många avkopplande aktiviteter du kan ägna dig åt vid ditt besök i staden. Bokskogen i Torup är ett särskilt spännande utflyktsmål där du kan få uppleva natur och kultur samtidigt. Här kan du besöka hundratals hektar av bokskog, betesmark, odlingsmark samt ett slott som har både trädgårdar och slottspark. Du kan också boka en aromamassage, där du med hjälp av aromaoljor som mjukar upp dina muskler får en stund av total avkoppling. Massage är ett perfekt sätt att slappna av och minska stress.

Relaterade inlägg:

  1. Gör julen till en fest med catering
  2. Matric lanserar fler ekologiska råvaror till hösten
  3. Campbell’s soppor till nyårsfesten
  4. Nu hinner du baka 300 lussekatter till glöggpartyt
  5. Monini lanserar två nya oljor till hösten