Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Så bakar du en riktigt saftig sockerkaka

En riktigt fluffig och saftig sockerkaka är den perfekta efterrätten. Det är ett bakverk som gillas av de flesta. Du kan smaksätta sockerkakan på olika sätt med bland annat bär.

Sockerkaka är ett bakverk som är väldigt underskattat. För att din sockerkaka ska bli både fin och god är en bra sockerkaksform ett måste. Det finns många olika formar att välja mellan. Välj en form som du tycker har en tilltalande form och design. Det finns bland annat formar med det klassiska hålet i mitten för att värmen ska sprida sig bättre men du behöver nödvändigtvis inte använda en sådan form. Förutom en sockerkaksform är det även bra att ha en slickepott, en bunke och en visp. Att förbereda formen är a och o för att kakan ska bli fin. Dt är väldigt tråkigt när halva kakan sitter kvar i formen när den är färdig.

“Använd en finmaskig sil för att sikta ner de torra ingredienserna i sockerkakssmeten.” Läs mer här

Vänd ner de torra ingredienserna

Även om en sockerkaka enligt receptet är enkelt att baka finns det många fallgropar. Börja med att vispa socker och ägg pösigt för att få en luftig kaka. När du ska tillsätta de torra ingredienserna i smeten ska du använda en sil som är finmaskig för att kunna sikta ner ingredienserna för att undvika klumpar. När det torra ingredienserna ska ner ska du vända ner dem, inte vispa. Om du vispar tar du bort mycket av den luft som arbetades in i början. Kakan kan lätt bli gummiaktig och kompakt om du vispar. Försök att under tiden kakan gräddas att inte öppna ugnsluckan i onödan. En sockerkaka till kaffet efter maten är det perfekta bakverket som alltid fungerar.

Relaterade inlägg:

  1. Sockerkaka recept
  2. Munsbitar på AXA Harmonibröd
  3. Produktfakta och sortiment Bite Size från Bisca
  4. Recept med Amarula
  5. Café Brownie i två smaker – choklad och hasselnöt