Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Recept med Amarula

RECEPT /

Kaffedrinkar
Den enklaste kaffedrinken med Amarula är Amarula Coffee. Häll bara att hälla i några centiliter Amarula Cream i kaffet och så har man en härlig avslutning på middagen.

Den som vill vara lite mer avancerad kan blanda en African Machiato, en espresso med mjölk där mjölken byts ut till Amarula.

För den som riktigt vill slå på stort är en Coffee Africa ett alternativ. Ta en mugg hett kaffe,
tillsätt 4 cl Amarula Cream och ett stänk Cognac. Toppa med lösvispad grädde och eventuellt lite kanel eller O´boy.

Drinkar
En Amarula Orange blandas på 4 cl Amarula Cream, 2 cl Cointreau och is. Blanda ingredienserna i ett glas och fyll upp med mjölk.

En Cape Town Highball består av 4 cl Amarula Cream, 2 cl mörk rom, 2 stänk bananlikör och is. Blanda ingredienserna i ett glas och fyll upp med mjölk.

Shots
För den som eftersträvar enkla och goda shots fungerar det alldeles utmärkt att dricka en ren Amarulashot. När det är dags att dra upp tempot lite dricker du med fördel After Nine som består av 3 cl Amarula Cream, 2 cl Crème de Menthe och 1 cl vit cacao likör som blandas. Eller varför inte blanda en Amarula Sambuca som består av lika delar Amarula och Sambuca.

Desserter
För att ge sin favoritdessert en exotisk touche krävs inga avancerade och svåra grepp. Det kan vara så enkelt som att blanda Amarula Cream i grädden och sedan använda den till fruktsalladen, tårtan eller varför inte till semlan. Ett annat knep är att ringla Amarula Cream över glassen och chokladmoussen, att använda Amarula Cream i smeten när du bakar sockerkaka och engelsk fruktkaka, eller varför inte smaksätta din egen parfait med Amarula Cream?

Även typiska jultraditioner kan lätt göras lite mer spännande. Vad sägs om att bjuda gästerna på ”African eggnog” istället för den traditionella äggtoddyn, eller servera en liten Amarula Cream till dadlarna och fikonen.

Relaterade inlägg:

  1. Amarula Cream (17.1)
  2. Trädet Amarula (17.1)
  3. Sockerkaka recept (15.9)
  4. Pannkakor Recept (15.9)
  5. Sök recept online (12.8)