Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Fakta ALMONDY

EFTERRÄTT /

Användning
Alla ALMONDY-tårtor är djupfrysta och perfekta att ha på lager i frysen så att man alltid har något gott att bjuda på när man får besök. Det tar bara 10 minuter för en bit att tina.

Tårtorna är perfekta om man bjuder på buffé eftersom de håller sig bra även om de står framme en stund.

Eftersom tårtorna är väl förpackade och håller ihop bra är de även enkla att ta med: på middag, pick-nick eller andra sammanhang då man vill bjuda på något gott utanför hemmet.

Det går förstås också bra att variera tårtorna med små medel exempelvis med: vaniljglass och jordgubbar, några apelsinskivor eller några andra av säsongens frukter eller bär.

Sortiment
ALMONDY-tårtorna tillverkas efter det svenska originalreceptet från 1890-talet. De tillverkas med fokus på kvalitet och råvarorna är noggrant utvalda. De innehåller inga konserveringsmedel eller färgämnen. Eftersom tårtorna inte heller innehåller mjöl är de dessutom helt glutenfria.

Det finns sedan tidigare tre tårtor i sortimentet:

ALMONDY Mandeltårta
Originalet från 1890 som består av spröda mandelbottnar fyllda med smörkräm. Tårtan är toppad med rostade mandelspån.

ALMONDY Chokladmandeltårta
Tårtan är gjord på spröda mandelbottnar och fylld med chokladkräm. Den är dekorerad med riven mörk choklad.

ALMONDY Mandeltårta med DAIM

Grunden är den klassiska mandeltårtan som toppats med knäckig mandelkrokant överdragen med mjölkchoklad.

I oktober kommer den nya ALMONDY Mandeltårta med SNICKERS® ut i butik. Den består av spröda mandelbottnar varvade med nougatkräm, toppad med mjuk kola och rostade, lättsaltade jordnötter. Tårtan är överdragen med mjölkchoklad.

Bakgrund
Historien börjar när de två grundarna, Kent Ahlqvist och Lennart Dahlbom, var på besök på västkusten. De blev bjudna på en tårta som de båda var överens om var det godaste de någonsin ätit. Det var en tårta med mandelbottnar, smörkräm och mandelspån. Utan bakgrund från bageri- eller konditoribranschen beslutade de sig för att se till att tårtan blev tillgänglig för många fler.

1982 köpte Kent och Lennart rättigheterna till det hemliga receptet på Mandeltårtan. Detta var starten för Mandelbageriet som företaget hette från början.

År 2000 samlas alla produkter under varumärket ALMONDY som också blev det nya företagsnamnet. Idag exporteras 70 procent av produktionen till ett 30-tal länder. Omsättningen år 2002 var 125 miljoner kronor och antalet anställda är cirka 50 personer.

Relaterade inlägg:

  1. Alltid något gott att bjuda på med nya ALMONDY i frysen (18)
  2. Fakta om Nudlar (11.7)
  3. Fakta Frebaco (11.6)
  4. Fakta Cointreau (11.6)
  5. Fakta om MSC (11.5)