Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Imponera på dina vänner med festliga kaffedrinkar

FEST /

Vi svenskar älskar kaffe, varje sekund dricks det flera tusentals koppar. På senaste år har även vår kaffekultur blivit mer kontinental och den hetaste kaffetrenden just nu är utan tvekan Caffè Latte. Vill du göra någonting extra av din latte är det bara att addera Baileys. Daniel Utterman som driver Barista Center i Stockholm, Sveriges första, oberoende akademi för utbildning och träning av baristor, ger dig de bästa tipsen för att tillaga utsökta kaffedrinkar med Baileys? som garanterat gör succé när du ska bjuda dina gäster på något extra gott.

Spännande kaffedrinkar passar lika bra vid högtidliga tillfällen, som påsk och födelsedagar, som vid spontana hemmamiddagar eller på krogen. Genom att addera Baileys? skapar man enkelt både festliga och goda drinkar.

– Kaffe, liksom Baileys, är förknippat med trevliga stunder tillsammans med sina vänner eller familj. Vare sig man är hemma eller på krogen är det kul att umgås över en god kopp kaffe. För mig är Baileys? det självklara valet när det gäller att skapa lyxiga kaffedrinkar för att förhöja stämningen, säger Daniel Utterman, barista och ägare till Barista Center.

Baristans bästa tips att göra en Baileys Latte
Baristan Daniel Utterman ger här sina bästa tips på hur man tillagar den perfekta Baileys? Latten.
1.    Nybryggt, starkt kaffe (gärna espresso) är basen i de flesta kaffedrinkar. Använd gärna en espresso- eller mochabryggare, som ställs direkt på en spisplatta. Om du använder vanligt bryggkaffe, välj helst mörkrostat.
2.    Välj mjölksort efter smak. Standardmjölk lyfter fram smaken bäst men det går även bra med lättmjölk eller andra mjölksorter. Värm mjölken till 55–65 grader, inte mer. Försök att skapa ett skum med små bubblor som är mjukt och krämigt. Om du använder kastrull vispa under tiden med en visp eller mjölkskummare. Knacka kastrullen mot ett hårt underlag så försvinner de största bubblorna.
3.    Häll först upp espresson i ett glas, därefter Baileys, och till sist den varma, skummade mjölken. Garnera med kakao.
4.    Servera och njut!

Relaterade inlägg:

  1. Arrangera en fest med Sol-garanti för dina vänner i sommar
  2. Härliga kaffedrinkar med Baileys®
  3. Hitta dina favoriter på nätet
  4. Utmana dina sinnen med The Macallan till maten
  5. Varma Baileysdrinkar