Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Såhär fixar du festen

FEST /

Visst har vi roliga fester idag, men inget som liknar de fester som man hade i början av åttiotalet. För att även du ska kunna ställa till med ett galej à la åttiotal får du här tipsen för en given succé.

Lokalen
Ni ska givetvis vara hemma. På åttiotalet var det privatfesten som gällde. Detaljer i krom och svart ger en typisk åttiotalskänsla, en skinnsoffa likaså. På väggen (och i taket?) bör det hänga en spegelvägg och i vardagsrummet ska den dominerande möbeln vara en bar med tillhörande barstolar. Lägg pappersdukar på bordet och pryd väggarna med tavlor på galopperande hästar och gråtande barn.

Musiken
För att skapa den rätta stämningen och fylla det provisoriska dansgolvet i vardagsrummet spelar du med fördel lite repiga vinylskivor. Eye of the tiger med Survivor, Jump med van Halen, Wake me up med Wham, IQ med Magnus Uggla och Kids in America med Kim Wilde får garanterat benen att spritta. Senare på kvällen när det är dags att dra ner lite på tempot är I want to know what love is med Foreigner eller Say you say me med Lionel Richie helt rätt.

Drycken
Ska du bjuda på öl är det DAB som gäller. Vissa kanske föredrar vin och då kommer dina gäster uppskatta en Rioja eller en Dagens (vitt vin och fruktsoda). Tequilashots sätter fart på dina gäster och är det någon som kör finns bara två alternativ: Vira Blåtira eller läsk du gjort själv i din egen läskmaskin.

Snacksen

Vill du lyxa till det serverar du små snittar av ostkuber med en grön oliv på som du sticker en tandpetare igenom. Annars är det popkorn (poppade i kastrull), chips och dipp eller grönsaksstavar (glöm inte sellerin) med dipp som gäller.

Kläderna

Han ska för att matcha temat bära stentvättade jeans i stuprörsmodell, gärna instoppade i ett par vita tubsocker med blå ränder. Jeansen kombineras gärna med en midjekort kavaj med axelvaddar och uppvikta ärmar, komplettera med en smal slips i läder.

Hon bär tighta trikåer, ett brett skärp i midjan och vita pumps. Tröjan ska lämna axlarna bara à la Fame och över den passar en väst av jeans eller mocka utmärkt. Föredrar hon kjol är det kortkort som gäller och vare sig det blir kjol eller tights är benvärmare alltid ett klockrent val.

Båda väljer med fördel färger som antingen är mjuk pastell eller lysande stark neon.

Accessoarer

Sminka dig med blå maskara och svart kajal. Sätt upp håret med rosa tyllsjalar och i öronen stora färglada clips i plast. Sätt på dig så många halsband och armband som möjligt.

Frisyrerna
Han har en helikopterplatta för en stilig look, de lite mer vågade kan testa en syntfläta. Hon har långt hår med uppsprayad lugg. Sätt upp håret med en rosa tyllsjal eller en tofs på ena sidan av huvudet. Föredrar hon utsläppt hår så bör det våfflas.

Relaterade inlägg:

  1. Så fixar du höstens bästa drinkar
  2. Dry Martini
  3. Gör julen till en fest med catering
  4. Gör vintern till en fest
  5. Det är lätt att gilla ekologiskt