Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Det är lätt att gilla ekologiskt

MAT /

Klassiska favoriten Skogaholm lanserar ekologiska brödet Gilla

Nu lanseras Gilla, Skogaholms första ekologiska bröd. Det är ett mjukt och mustigt mörkt bröd i generösa skivor i en mindre förpackning. Bröd från Skogaholm är perfekta vardagsbröd som uppskattas av många. Vid framtagningen av Gilla var det därför viktigt att inte bara fokusera på de ekologiska ingredienserna utan även att det skulle vara gott och prisvärt för att ingen skall behöva kompromissa med smak, pris eller kvalitet.

Att äta gott, hälsosamt och samtidigt värna om miljön är lätt med nya Gilla, Skogaholms första ekologiska bröd. Gilla har en mörk, gyllenbrun färg med en dekorativ beströing och är ett bra vardagsbröd som vid provsmakningar uppskattats av såväl barn som vuxna. Det är mjukt vilket yngre föredrar, samt mörkt och innehåller fibrer vilket många vuxna uppskattar.

? Våra Skogaholmsbröd är Sveriges mest folkkära och att vi nu har tagit fram ett ekologiskt bröd som passar alla känns helt rätt för oss. Vi har förstått att det som efterfrågas är vardagsprodukter som vi äter varje dag, så till exempel frukostbröd. Och eftersom det idag finns extremt få ekologiska bröd känns det jättekul att vi har tagit fram Gilla, säger Karin Bodén, produktchef på Lantmännen Färskbröd.

Bröd för alla
För att passa det växande antalet en- och två personhushåll* samt familjer där man föredrar olika bröd säljs Gilla i stora skivor men i en praktisk mindre förpackning.

? Vi får allt fler förfrågningar efter bröd i mindre förpackningar och det är viktigt för oss att kunna tillhandahålla alternativ för såväl små som stora hushåll. För en familj är Gilla en bra storlek för att ätas upp på några dagar, för mindre hushåll är det praktisk eftersom det inte tar upp hela frysen som vissa bröd i större förpackningar gör, fortsätter Karin Bodén

Gilla lanseras v. 6, 2009. En förpackning om 595 gram och cirka 15 skivor kostar cirka 25 kr.

* 6 av 10 som handlar mat kommer från hushåll med 1–2 personer (DLF Movements, nov 2007). 47 procent av Sveriges hushåll är singelhushåll (GFK, 2007).

Relaterade inlägg:

  1. Må bra med ekologiskt
  2. Lätt för livsnjutare
  3. Lätt broccolisoppa
  4. Det ska vara lätt att leva och äta nyttigt
  5. Naturlig och smakrik favorit växer sig större