Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Fakta Ciprian’s

MAT /

Ciprian’s har sitt ursprung i Veneto-området, Italien, och började tillverkas i Sverige i början av 1900-talet av italienaren Pietro Ciprian. Passionen för högkvalitativ glass av naturliga råvaror med rena smaker har gått i arv i generationer hos familjen Ciprian och fortfarande idag utgår man från det recept som Pietro tog fram för över hundra år sedan. Glassen tillverkas uteslutande av naturliga ekologiska råvaror och i viss mån även av rättvisemärkta produkter, i så lång utsträckning som möjligt är råvarorna svenska.

Fakta Pipersglace

Pipersglace startades 1911 av Pietro och Anna Ciprian. Utmärkande för Pipersglace är deras kvalitetstänk som alltid har varit högsta prioritet. Företaget drivs idag av Maggie Ciprian-Olevik som är barnbarn till Pietro och Anna och tillverkningen sker hos Engelholms Glass AB.

Pipersglace har 1976 tilldelats Gastronomiska Akademins pris för ”Upprätthållande av gammal fin hantverkstradition i glasstillverkning” samt 2001 Gourmets gourmetpris ”För värdefulla bidrag till det goda bordets kultur”.

Miljöcertifikat

För att garantera att råvarorna håller högsta kvalitet genomförs regelbundna kontroller, och samtliga ingredienser som används vid tillverkningen har full spårbarhet. Pipersglace värnar om miljön vilket inte bara tar sitt uttryck genom produkterna utan även i val av transporter, fordon, avfallshantering och val av leverantörer. I linje med företagets kvalitetstänkande är Pipersglace miljöcertifierade för ISO14001:2000.

Spårbarhet och matsäkerhet
Pipersglace är certifierade av Bureau Veritas genom Mc Donalds program för spårbar- och matsäkerhet och genom dokumentation och samarbete med sina underleverantörer har de möjlighet att följa råvarans väg till färdig produkt. För att kunna göra spårbarheten synlig även för konsumenterna pågår ett samarbete med Lunds Tekniska Högskola i ett projekt som främjar synlighet för produkters ursprung, vilket kommer bli tillgängligt för konsumenterna under hösten 2009. Detta gör det möjligt att kunna se från vilka gårdar som ägg, mjölk och grädde levererats för just den glassen.

Sortimentet

Familjens Ciprian’s svenska och italienska anor har inspirerat till lanseringar av såväl klassiska svenska smaker som italienska specialiteter, som under 2009 utökas med smakerna vit nougat och stracciatella.

Sedan starten har Ciprian’s funnits till försäljning på caféer och restauranger och ett fåtal butiker i de större städerna. Sortimentet består av såväl gräddglass som sorbet och finns i bägare om 500 ml i dagligvaruhandeln, 160 ml för servicehandeln och 5-literstråg för caféer.

Gräddglass
Vit Nougat – krämig gräddglass, gyllenrostade mandlar och mjuk honung. Lanseras december 2008.
Stracciatella – len vaniljgräddglass med 50% mörk chokladcouverture. Lanseras januari 2009.
Blåbär – söt blåbärsglass.
Choklad – fyllig gräddglass med mustig smak av choklad.
Hjortron – mjuk gräddglass med norrländska hjortron.
Jordgubb – krämig gräddglass med smak av svensk sommar.
Kardemumma – len kardemummaglass med smak av jul.
Vanilj – mjuk klassisk vaniljglass.

Sorbet
Citron – fräsch och syrlig citronsorbet.
Fläderblom – uppfriskande sorbet med söt fläderblomssmak.
Hallon – frisk sorbet av svenska hallon.
Svartvinbär – fyllig sorbet med smak av solmogna svarta vinbär.

För samtliga försäljningsställen se www.pipersglace.se.

Relaterade inlägg:

  1. Ny ekologisk premiumglass
  2. Fakta Kellogg’s® och Rosa Bandet
  3. Fakta Kellogg’s® och Rosa Bandet
  4. Fakta om soya
  5. Fakta ALMONDY