Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Inspiration till grill i sommar

Sommaren är äntligen här och lukten av grillat sitter som fasthäftat i vår benmärg. Idag tänkte vi ta grillningen till en ny nivå och tipsa om en nyhet på marknaden som vi tror att alla matlagningsentusiaster med tomt skulle gilla.

Det händer en hel del inom grill idag. Dels kommer det många spännande recept och dels har det kommit en nyhet som vi tror kommer locka många till att stuva om hemma i trädgården eller fritidshuset. Vi pratar om ”ofyren” som du kan hitta hos https://ecta.nu/ och som verkligen tar grillupplevelsen till en ny nivå. När du väl testat en sådan grill kommer du aldrig mer vilja gå tillbaka till en vanlig grill.

Grilltips och inspiration

Hur ser det ut med din grillinspiration? Ofta har vi något vi själva brukar glänsa med när det är dags att grilla. Utan att veta om det har kanske omgivningen tröttnat på våra gamla vanliga säkra kort. Därför tänkte vi här få dig att krypa ur ditt skal lite och tipsa om hur du kan grilla den perfekta halloumin. Marinera den gärna innan i färska örter. I princip alla går bra! Och sen:

”Sen till viktiga – grilla halloumin först på direkt värme i två minuter, så den får gyllenbrun färg. Efter det ska den ugnsbaka på indirekt värme i ca 10–15 minuter.” Aftonbladet

Eller varför inte bli en fena på att grilla grönt i sommar? Att grilla kött är ingen konst, men desto svårare är att göra grönsakerna intressanta. Och ja, du har väl inte missat glädjebeskedet? Det är tillåtet att grilla på sin egen trädgård. Där ansvarar man själv för att grillen släcks som den ska. Säg farväl till engångsgrillen och börja ett nytt liv som en riktig ”grillguru” med ofyren!

Relaterade inlägg:

  1. Apetina® grill cheese – en ost för grill- eller stekpanna
  2. Ny design med inspiration och enkelhet i fokus
  3. Hälsosamt produktkoncept med inspiration från sport
  4. Baileys – den skönaste sällskapsdrycken i sommar
  5. Prisvärt och prisbelönat vin för alla tillfällen i sommar