Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Hälsosamt produktkoncept med inspiration från sport

MAT /

AXA har i nära samarbete med svenska elitidrottare tagit fram konceptet AXA Sport. Det nya konceptet är utvecklat för att ge kroppen bästa välbefinnande och ork.

Nu utökas sortimentet med ytterligare två nyttiga produkter; AXA Sportpasta Råg och AXA Sportmüsli Kardemumma/Bär.

För att underlätta för konsumenten att välja nyttiga, bra och naturliga produkter har AXA tagit fram AXA Sport. Det är ett koncept som omfattar en rad nyckelhålsmärkta fullkornsprodukter med hälsofrämjande egenskaper. Nu kompletteras sortimentet med ytterligare två produkter. AXA Sportpasta Råg är en fiberrik pastaspiral med fullkorn av råg och ett lågt glykemiskt index. AXA Sportmüsli Kardemumma/Bär är en osötad fullkornsmüsli som är rik på fibrer med smak av kardemumma, hallon och tranbär.

Konceptet och produkterna, som är utvecklade av nutritionister på AXA, grundar sig på långvarig forskning och nära samarbete med svenska elitidrottare som Christian Olsson, Magdalena Forsberg och Peter Forsberg. Samtliga AXA Sport produkter är nyckelhålsmärkta och har en låg socker- och fetthalt som passar såväl vardagsmotionären som elitidrottaren. Dessutom innehåller alla produkter naturliga mervärde som fullkorn, fibrer, vitaminer, antioxidanter eller Omega 3.

– Vårt samarbete med elitidrottare har lärt oss mycket om kostens inverkan på kroppens välbefinnande och ork. I AXA Sport sortimentet har vi lyckats ta fram produkter som genom nyttiga råvaror och ingredienser optimerar vår prestationsförmåga, både vid träning, tävling och till vardags, säger Katarina Hagstedt, Nutritionsansvarig på Cerealia Foods & Bread. Och vår forskning inom kost och hälsa har resulterat i en ny typ av fiberrika produkter som har stor betydelse för människors välbefinnande och kan motverka folksjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och fetma, fortsätter Katarina.

AXA Sportmüsli finns ute i butik vecka 14 och AXA Sportpasta Råg lanseras vecka 19. Bifogat finns en lista över samtliga produkterna i AXA Sport sortimentet.

Relaterade inlägg:

  1. AXA Sport sortiment
  2. Ny design med inspiration och enkelhet i fokus
  3. GoGreen – enkelt, hälsosamt och inspirerande
  4. Härliga, hälsosamma höstrecept från Quorn
  5. AXA Sportgryn