Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Italieninspirerat när familjen lagar mat

VEGETARISKT /

Charlotte Perrelli gästspelar hos Quorn™

Charlotte Perrelli är den senaste profilen som gästar Quorn för att dela med sig av sina favoritrecept och erfarenheter av Quorn-produkter. Det står italienskt på menyn när familjen Perrelli lagar till höstens godaste middagar, kanske inte så konstigt med tanke på att Charlottes man har en italiensk restaurang.

Nu är hösten snart här och det är dags att återgå till vardagen och det är åter tid att försöka balansera karriären och familjen med att leva hälsosamt. Någon som vet mycket om det är småbarnsmamman Charlotte Perrelli som turnerar mycket och som under vissa perioder spenderar långa timmar i inspelningsstudion.

– Jag äter ofta Quorn och har gjort det ända sedan produkterna kom till Sverige. Det är gott och lättlagat och perfekt för mig som tycker om att laga mat men som kanske inte alltid har tid. För mig är det otroligt viktigt att äta hälsosamt för att jag ska klara av att kombinera vardagen som småbarnsmamma med mitt tidvis krävande jobb som artist, säger Charlotte Perrelli.

Charlottes cannelloni med Quorn Bitar, spenat & mascarpone
Det här är min ”bjudrätt” som jag gärna lagar då jag har gäster hemma. Den är överraskande krämig och fräsch tack vare mascarponen och trots att det ser ut och smakar som en avancerad rätt går den snabbt att laga till.

Canneloni med Quorn

Charlottes italienska paj med Quorn Färs, mozzarella & oliver
En nyttig paj med deg gjord på dinkelmjöl och linfrön som täcks av en mustig italiendoftande fyllning av Quorn Färs, vitlök, oliver och mozzarella. Den är en riktig smakupplevelse, blunda och det känns som att du är i Italien!

Italiensk Paj

Charlottes Quorn Filéer Diavolo med färsk pasta
Det här är vardagslyx för mig. Ugnsrostad paprika, soltorkad tomat, honung, rosmarin och chili som tillsammans skapar en riktig smakupplevelse. Man kan lägga Quorn Filéer i marinaden redan kvällen innan så går det dessutom otroligt snabbt att laga till.

Filé Diavolo

Kort om Quorn:
Quorn-produkter kan användas i matlagning istället för kött, fågel och fisk. Huvudingrediensen i Quorn-produkter, mykoprotein, innehåller högkvalitativt protein, nödvändiga kostfibrer samt har naturligt låg fetthalt. Varumärket Quorn är registrerat hos Marlow Foods Ltd.

Kort om Charlotte Perrelli:
Charlotte Perrelli, som vann Euorovisionsschlagerfestivalen 1999, är en av Sveriges folkkäraste artister. Förutom sin karriär som sångerska har hon också varit värd för melodifestivalen, sommarpratare i P1 och haft rollen som Belle i Skönheten och Odjuret på Göta Lejon i Stockholm. Hon är gift med krögaren Nicola Perrelli och tillsammans har de två barn.

Mer om: Pasta Recept

Relaterade inlägg:

  1. Jessica Almenäs lagar mat med Quorn™
  2. En smakrik och vegetarisk korv för hela familjen
  3. Charlotte Perelli, vegetarian i 14 år
  4. Härliga, hälsosamma höstrecept från Quorn
  5. Quorn Filéer med röd pestopasta