Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Charlotte Perelli, vegetarian i 14 år

VEGETARISKT /

Om mat och livet som artist
– I mitt yrke krävs att jag mår bra och ser bra ut, och då måste jag äta bra mat – för mig blir det ofta Quorn. Dessutom är min man krögare och vi älskar verkligen mat så vi är inte heller beredda att kompromissa med smaken.

– Jag jobbar mycket i perioder men har samtidigt förmånen att kunna ta det lugnare andra perioder. Men just när det är intensivt så är Quorn produkterna bra just för att de är snabblagade och funkar i alla vanliga rätter som lasagne, bolognese och så vidare.

Charlotte Perelli

Om att inte äta kött
– Sedan 14 år har jag valt att inte äta kött och då är Quorn produkter kanonbra alternativ. När de kom till Sverige blev det mycket enklare att äta ”som alla andra”, samma rätter men tillagade med Quorn.

– Jag får ofta frågan, ”men vad äter du?” apropå att jag inte äter kött. Jag har aldrig varit störtförtjust i rätter baserade på linser och bönor, så faktum är att jag väldigt ofta äter Quorn. Det passar mig för det finns många olika produkter och därför kan jag äta varierat.

Om mat och middagsgäster
– När vi har middag bjuder jag gärna hela sällskapet på Quorn – inte bara som specialrätt till dem som vill äta vegetariskt. Och då är det många som blivit överraskade över hur gott det är.

Läs mer: Charlottes middagstips

och Vegetariska recept

Relaterade inlägg:

  1. Vegetariskt till vardags!
  2. Jessica Almenäs om hälsa, Quorn och hur hon med små förändringar förenklar sin vardag
  3. En smakrik och vegetarisk korv för hela familjen
  4. Italieninspirerat när familjen lagar mat
  5. Starta året med en sund livsstil som håller i längden