Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Jessica Almenäs om hälsa, Quorn och hur hon med små förändringar förenklar sin vardag

VEGETARISKT /

Du reser mycket, arbetar oregelbundna arbetstider och har småbarn, hur håller du dig i form?
När man flänger omkring mycket är det lätt att slarva med vad man äter men jag försöker hålla koll på vad jag stoppar i mig. Ett sätt att undvika att slarva är att se till att man hela tiden har bra råvaror hemma, exempelvis har jag alltid några förpackningar Quorn i frysen.

Vilken är din relation till Quorn?
Jag är inte vegetarian men äter gärna Quorn en eller ett par gånger i veckan. Jag äter en GI-inspirerad kost och Quorn innehåller mycket protein och har ett naturligt fiberinnehåll och så tycker jag att det är väldigt gott. Dessutom tycker jag att Quorn ger en skön mättnadskänsla, jag blir inte så proppmätt och trött som man ibland blir av kött.

Du ska bjuda någon du tycker om på middag, vad gör du?
Jag är i sanningens namn ingen avancerad kock men mina Tacotubes är perfekta att bjuda på när jag har vänner över, de är alltid uppskattade och jag älskar kryddningen. De är få som märker att det är Quornfärs och inte vanlig köttfärs om jag inte talar om det. Jag gillar att bjuda på plockmat så att alla kan variera som de vill, själv gillar jag mina tubes med mycket grönsaker och getost.

Favoriträtt med Quorn?
Jag tycker Quorn och ost fungerar väldigt bra ihop, roquefort och getostar är fantastiska med Quorn. Du kan variera rätter med dessa ingredienser i oändlighet. En sallad med Quornbitar, ost och ägg är supergott och innehåller massor av protein. Perfekt som lunch och lätt att ha med som lunchlåda då den äts kall.


Jessicas enkla tips för en hälsosam vardag

 • Byt ut köttet mot Quorn ett par dagar i veckan, det går snabbt att laga till, är gott och innehåller mycket protein.
  •    Det är nästan en kliché men promenera istället för att ta bussen, ta trapporna istället för hissen. Vardagsmotion är viktigt!
  •    För mig finns inget som är så avslappnande som en lång ridtur i naturen. Hitta ditt eget sätt för att slappna av och ladda batterierna.
  •    När jag står vid spisen och lagar mat försöker jag involvera Jack och får på så sätt kvalitetstid med honom samtidigt.  Det är ett trevligare sätt att spendera tiden än att springa efter hämtmat och dessutom vet man vad maten innehåller när man lagar själv.
  •    Se alltid till att ha bra basvaror i frysen så slipper du spontanshoppa onyttig mat. Jag har alltid exempelvis Quornfärs och Quornfiléer i frysen för att snabbt kunna sno ihop en middag.
  •    Hitta små variationer på rätterna du lagar så att även dina barn kan äta maten så sparar du tid. Exempelvis kryddar jag min mat lite mer och får Jack pasta byter jag ofta ut den mot något med lägre GI-värde till mig.
  •    Ha alltid ett par gympaskor med dig när du arbetar långa pass eller reser så kan du ta en rask promenad eller en joggingtur när lusten faller på.

Relaterade inlägg:

 1. Jessica Almenäs lagar mat med Quorn™
 2. Quorn Strimlor -första ingrediensnyheten sedan lanseringen
 3. Härliga, hälsosamma höstrecept från Quorn
 4. Quorn Stroganoff
 5. Quorn Gulasch