Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Lanserar Rigatoni i samband med Summer Collection

PASTA /

Barilla lyfter fram italienskt arv med pasta och mode

I vår belyser Barilla vikten av pastans form och funktion genom sitt italienska arv inom mat och mode. I samband med kampanjen Summer Collection lanseras en ny pastaform, Rigatoni, en kort pasta som inte bara kan kombineras med läckra tomatsåser utan även ugnsbakas. Barilla har dessutom inlett ett unikt samarbete med kläddesignern Bea Szenfeld som under våren kommer att designa en klänning gjord av pasta.

Sedan 1877 har italienska Barilla tillverkat pasta av högsta kvalitet och försett världen med pastasorter i diverse former, alla med sitt eget unika användningsområde. I vår lanserar Barilla en ny pastasort, Rigatoni, som har sitt ursprung i Rom och tillhör ett typiskt italienskt gastronomiskt arv. Rigatoni är en kort pasta och är formad som ett rör med vid diameter och djupa spår på utsidan och passar utmärkt i kombination med smakrika tomatsåser med kött eller ugnsbakad med bechamelsås.

¬– För italienare är pasta inte bara en maträtt utan även ett sätt att leva och det är av stor vikt att använda rätt sorts pasta till pastasåsen för att alla smaker ska komma till sin rätt. Därför känns det extra kul att lyfta fram hur viktig formen är för ändamålet till Sveriges konsumenter, säger Anna Bjur, Senior Brand Manager Barilla Nordic.

Form med funktion

Pastans form är inte bara framtagen för att vara vacker, den har också sin egna unika funktion. Kort pasta äts med gaffel och kombineras med fördel med såser som innehåller större bitar av råvaror.

Farfalle – är en fjärilsformad pasta som passar mycket bra ihop med tomatbaserade såser.
Gnocchi – är karaktäristiskt snäckformad. Den speciella formen gör att den är bra på att behålla krämiga såser av exempelvis grädde eller crème fraiche.
Penne Rigate – har formen av ett räfflat rör med snedskurna ändar och passar utmärkt i kombination med lättflytande tomatsåser och kan även med fördel användas i gratänger eftersom räfflorna gör den robust.
Fusilli – är en spiralformad pasta som trivs bäst ihop med rika ost- och gräddbaserade såser som lätt fångas upp i spiralen. Fusilli är även ett utmärkt val vid tillagning av pastasallader.

Barilla har inlett ett unikt samarbete med designern Bea Szenfeld som under våren kommer att ta fram en klänning av pasta. Klänningen kommer under sommaren att visas på utställningen Italian Nights på Hallwylska Museet i Stockholm tillsammans med kreationer från modelegender som Giorgio Armani, Valentino och Gianni Versace. Efter utställningens slut kommer klänningen att säljas på ebay.com och alla intäkter går oavkortat till stiftelsen MinStoraDag.

För att lyfta fram pastans former och dess användningsområden kommer Barilla under våren att turnera runt i Sverige i butik med kampanjen Summer Collection. Fokus för kampanjen är att informera konsumenterna om pasta och dess form och sälja utvalda pastasorter på lösvikt enligt gammal italiensk tradition.

Rigatoni kommer att finnas i butik från vecka 14 och lanseras i samband med Barillas kampanj Summer Collection. Cirkapris är 11,90 – 14,50 kr.

Relaterade inlägg:

  1. Rigatoni Quattro Formaggi
  2. Rigatoni med salsiccia och pecorinoost
  3. Rigatoni alla Pizzaiola
  4. Schulstad lanserar sunda brödnyheter för smörgåsälskare
  5. Kungsörnen lanserar Tagliatelle och Lasagne med fullkorn