Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Jessica Almenäs lagar mat med Quorn™

VEGETARISKT /

Tips för hur små förändringar kan göra stor skillnad

Jessica Almenäs är en av våra allra folkkäraste personligheter med många strängar på sin lyra. Hon är programledare, traventusiast, exmodell och skönhetsmiss men framför allt är hon mamma. Här berättar Jessica hur hon med små förändringar skapar en hälsosammare vardag. För faktum är att det oftast inte krävs så mycket att få till förändringarna som gör skillnad. Jessica delar även med sig av tre favoritrecept med Quorn som alla är speciellt framtagna för att ge en sund start på 2009.

Jessicas och hennes fyraårige son Jack delar sin tid mellan TV-inspelningar i Stockholm och livet på hästgården i Sandefjord utanför Oslo, där pojkvännen och hoppryttaren Tony André Hansen har sin bas. Livet är hektiskt men med lite vilja har Jessica hittat balansen och hon delar gärna med sig av sina hälsoknep till oss. Maten är en viktig faktor för hur hon och sonen mår och därför lägger hon extra vikt vid den. Bra vardagsmat är a och o för att må bra och att hålla sig i form, enligt Jessica.

De krav hon har på sin vardagsmat, förutom att den måste vara god, är att den ska vara lättlagad, nyttig och att den ska kunna varieras för att även passa Jack. Jessica är inte vegetarian men byter gärna ut köttet mot Quorn ett par måltider i veckan, både av hälsoskäl och för att det känns miljövänligare.

– Min vardagsmat måste gå snabbt att tillaga då jag reser mycket och inte prioriterar att lägga mycket tid på att stå i köket. Jag äter GI-inspirerad mat som innehåller måttligt med kolhydrater, utan att vara fanatisk. Quorn är ett perfekt alternativ då det har bra näringsvärden med mycket protein och fibrer och går snabbt att tillaga och kan användas i massor av goda rätter som även Jack tycker om. Att byta ut köttet mot Quorn då och då är en liten förändring som gör oss gott, säger Jessica Almenäs.

Jessicas recept för mysiga hemmakvällar: Tacotubes med barbequekryddad Quornfärs, rostad paprika och getost.
Klassisk Taco med en twist blir den perfekta bjudmaten. Quornfärsen är Vitlök & Chilismoke-kryddad och harmoniserar väl med en god getost. Serveras i tacoskal av tubeform.

Jessicas nyttiga vårgrill: Grillade Quornfiléer med bulgur- & bönsallad samt limeyoghurt
En fräsch och nyttig sallad som får en vårig smak av den syrliga limeyoghurten. Quornfiléerna kan antingen grillas i en grillpanna eller på utomhusgrillen.

Jessicas lunchfavorit: Romansallad med kryddstekta Quornbitar, roquefortost, avokado och ägg
En sallad full med protein som serveras kall. Dressingen på fransk senap och honung påminner om den populära ceasardressingen och med en mjuk roquefort får salladen en vardagslyxig smak.
————————————————————————————————————————————————————————————————
Kort om Jessica Almenäs:
Jessica Almenäs är född i Jokkmokk och delar nu sin tid mellan Stockholm och Sandefjord i Norge. Hon har en son som är 4 år gammal. Jessica arbetar som programledare för bland annat trav på TV4. I vår är Jessica aktuell som programledare för ytterligare en säsong av den populära TV-showen Let’s Dance.

Relaterade inlägg:

  1. Jessica Almenäs om hälsa, Quorn och hur hon med små förändringar förenklar sin vardag
  2. Italieninspirerat när familjen lagar mat
  3. Quorn Strimlor -första ingrediensnyheten sedan lanseringen
  4. Quorn Filéer med röd pestopasta
  5. Härliga, hälsosamma höstrecept från Quorn