Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Prisvärt och prisbelönat vin för alla tillfällen i sommar

VIN /

Nu står sommaren och semestern äntligen runt hörnet. En tid då man bland annat vill njuta av god mat och dryck. Det populära rödvinet Réserve de la Condamine har fått många fina utmärkelser genom åren. I och med att vinet både finns på flaska och bag-in-box passar det utmärkt till de flesta tillfällen i sommar. Middag med vänner, picknick på stranden med familjen, eller som sällskapsvin är några exempel. Nu kommer Réserve de la Condamine med en ny årgång (2002) samtidigt som producenten Mont Tauch har blivit utsedd till Årets Vinmakare. I och med det kommer vinmakaren Michel Martys porträtt att pryda ena sidan av bag-in-boxen.

Årets Vinmakare – Mont Tauch
Mont Tauch grundades 1913. Idag är det ett av världens bästa och mest avancerade kooperativ med sina 350 medlemmar. Det är ett mycket modernt och kvalitetsinriktat kooperativ som producerar Fitous bästa viner. I år har vinmakaren fått utmärkelsen ”Årets Vinmakare” av tidningen Vin och Mat.

Den lilla byn Tuchan i Frankrike där vinet produceras är även känd för rugby. Byn har vunnit Franska mästerskapen i rugby fem gånger. De flesta invånarna är delaktiga i sporten och många manliga invånare har för rugby karaktäristiska brutna näsor.

Relaterade inlägg:

  1. Vad är ett bra och prisvärt vin? (28.2)
  2. Mont Tauch – Årets Vinmakare (27.9)
  3. Cocktails för alla tillfällen (26.1)
  4. Nu lanseras spännande nötblandningar för alla tillfällen (25.2)
  5. Baileys – den skönaste sällskapsdrycken i sommar (17.3)