Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Gasolgrill för vinterkött

Våren är inte riktigt här än, och vi får nog vänta till i alla fall mars innan vi ser några blommor på backen. Däremot är det en behaglig temperatur ute just nu, med plusgrader mellan 5-10, beroende på vilken tid på dygnet är. Och man vet ju aldrig när vintern ta en nytändning och återkommer med snö – så vi rekommenderar att du njuter nu och utnyttjar den fejkvår som pågår.

Och hur välkomnar man våren bäst? Genom att grilla, så klart! Det finns ingenting som doftar så mycket vår som grillat kött och det kryper i kroppen bara av tanken på att få sätta tänderna i en saftig stek. Om du vill grilla nu på vintern så måste du ha en riktigt bra grill, det går inte direkt att få till en bra köttbit på en engångsgrill som man kan göra på sommaren. Gasolgrill är hetare än någonsin under dessa tider, främst för att dem är så lätt att använda:

Du tänder den med en liten knapp, ställer in önskad värme och efter en stund är det klart att grilla.

Citatet är taget från en artikel i Sydsvenskan, och trots att den skrevs 2005, är artikeln fortfarande aktuell. Och har du ingen gasolgrill är det helt klart en bra tid på året att köpa detta, vilket du exempelvis kan göra här: http://www.egrillen.se/gasolgrill. Och om du tidigare bara har grillat på en kolgrill så behöver du inte oroa dig över att smaken förändras, för det kommer den helt klart inte att göra. Smaken blir densamma, bara det att du kan grilla oavsett tid på dygnet eller dag på året – och det går snabbt att få köttet klart. Smaskens!

Relaterade inlägg:

  1. Gör nyttiga grönsakssmoothies!
  2. Optimala receptet på hamburgare
  3. Njut av påskmaten och gå på diet i efterhand
  4. Spelkväll med tilltugg
  5. Mat och dryck påverkar tänderna