Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Glöm inte att avboka bordet på restaurangen

I Köpenhamn har krogarna nu infört en straffavgift ifall man inte dyker upp till sitt bokade bord. Det kan kosta upp till 500 kr beroende på vilken restaurang det är och krögarna hoppas att det ska få folk att boka av i tid så att andra kan ta bordet i deras ställe.

För vissa krögare som har restauranger som alltid är väldigt fulla är problemet med gäster som inte dyker upp så stort för de hinner fylla platserna rätt snabbt. Vissa krogar har inte samma förutsättningar och kanske nekar andra bokningar för att sluta med att de inte har fullt hus vilket kostar dem mycket pengar per kväll och de flesta har rätt små marginaler så det känns i balansräkningen när många bord står tomma. ”Det handlar om ömsesidig respekt” säger en krögare som Expressen talat med i Köpenhamn.

I Stockholm finns det inga krogar som infört straffavgift än men det kan säkert komma hit med om de ser att det konceptet fungerar bra i Köpenhamn. Försvinner krogmomsen så kommer krögarna få ännu mindre marginaler och även om det kommer leda till högre priser så kommer den förlorade intäkten per bord att kännas mer.

Som gäst är det bra om man läser på om restaurangen innan på en restaurangguide som exempelvis www.restaurangerstockholm.nu så att man är säker på att man vill besöka restaurangen man bokar. Sedan finns det smidiga bokningsappar som boooking.com där man i ett sms eller mail har en länk man lätt kan klicka i om man vill avboka, så det finns inte många anledningar till att inte dyka upp och riskera att restaurangen går miste om inkomst från ett besök.

Relaterade inlägg:

  1. Enklare kan det inte bli
  2. Inte fler flaskor än vad som ryms i ett fat
  3. Spelkväll med tilltugg
  4. Företagsfakta – Schulstad
  5. Baileys – den skönaste sällskapsdrycken i sommar