Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Enklare kan det inte bli

MAT /

Enklare kan det inte bli…
Mrs Cheng´s lanserar Jasminris och Basmatiris som Boil-in-Bag

Välj först om du vill äta Jasminris eller Basmatiris. Lägg sedan påsen med ris i kokande vatten. Efter 18 respektive 12 minuter är riset klart att servera. Du behöver inte mäta upp vatten och ris och du behöver inte passa riset från att koka fast. Men du får ett gott och helt perfekt ris.

Ris växer i popularitet i Sverige. Konsumtionen ökar stadigt i takt med att vi tar till oss mat trender från Asien och att nya sorters ris lanseras. Idag äter vi ungefär 4,5 kg ris per person och år. För att göra riset än mer lättillgängligt lanserar Mrs Cheng´s ett Boil-in-Bag ris. Det är en påse med ris som läggs i kokande vatten och som sedan är färdigt att serveras. Riset är av mycket hög kvalitet och finns i två varianter; Jasminris och Basmatiris.

– Boil-in-Bag är en produkt som passar vår moderna livsstil. Vi vill äta gott och nyttigt men har inte alltid möjlighet att ägna massor av tid och energi till matlagning. Då är det smidigt att använda Boil-in-Bag ris som både går snabbt och lätt att förbereda och som sedan sköter sig helt själv tills riset är klart, säger Eva-Lisa Högström, produktansvarig för Mrs Cheng´s.

Rätt ris till rätt tillfälle
Det finns hundratals olika rissorter, det som skiljer dem åt är vilken art de tillhör men också hur mycket skal som finns kvar på riset och på vilket sätt det förbehandlats. De två vanligaste rissorterna i den asiatiska matlagningen är Jasmin- och Basmatiris. Jasminris är ett aromatiskt långkornigt, klibbigt ris med en naturlig doft av jasmin som odlas i Thailand. Basmatiris är långkornigt ris som känns igen på den milda, nötaktiga smaken. Basmati betyder även ”väldoftande” på hindi. Traditionellt odlas Basmatiris i Indien och Pakistan.

– I Asien är ris ett självklart inslag i den dagliga kosten. Eftersom Mrs Cheng´s är specialiserade på asiatisk mat med genuina smaker känns det helt naturligt att komplettera sortimentet med ris, fortsätter Eva-Lisa.

Boil-in-Bag riset finns i förpackningar med 4 påsar. Varje påse innehåller 2 portioner ris. Cirkapris för en förpackning är 20 kronor vilket innebär att priset per portion är 2,50 kronor. Mrs Cheng´s Boil-in-Bag ris finns till försäljning på ICA-, Axfood- och Bergendahlsbutiker över hela landet med start vecka 36. Utöver det nya riset lanserar Mrs Cheng´s vid samma tidpunkt även två nya woksåser, Naanbröd och Papads (se separat produktblad för mer information).

Kort om Mrs Cheng´s
Mrs Cheng´s säljs och marknadsförs sedan 2004 av den norska livsmedelskoncernen Rieber & Søn ASA. Inom varumärket Mrs Cheng´s marknadsförs ett 30-tal asiatiska produkter där den mest kända är den kinesiska soyan Mushroom Soy.

Relaterade inlägg:

  1. Glöm inte att avboka bordet på restaurangen
  2. Inte fler flaskor än vad som ryms i ett fat
  3. Nya produkter i Mrs Cheng´s sortiment
  4. Hur man tillagar sushi
  5. Risotto med grönsaker (2 port)