Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Njut av påskmaten och gå på diet i efterhand

Påsken är här och det innebär långledigt, solsken – och mängder av mat. Men det är inte alltid alla som ser fram emot påsken, just för att det är mycket mat som lätt leder till ångest i och med att man inte vill äta för mycket men inte kan låta bli. Det är synd, för mat är aldrig någonting som ska innebära ångest, och så länge man rör på sig ordentligt kan man äta från påskmiddagen utan att ha dåligt samvete. Vad man däremot bör undvika om man inte vill ta på sig allt för många extrakilon under påsken, är godiset. Istället bör man försöka äta lite nyttigare alternativ. För vi svenskar verkligen frossar i påskgodis! Enligt en artikel från Svenska Daglbadet så är det svenskarna som äter mest godis i hela Europa. Så här skriver de:

Sedan 1960 har godiskonsumtionen tredubblats, enligt siffror från Jordbruksverket. Nu äter vi mellan 16 och 17 kilo godis per person och år. Och nu över påsk proppar vi i oss runt en femtedel av årsransonen av lösviktsgodis.

Det är galna siffror, och det är förståeligt att påsken kommer med ångest för de som inte kan tacka nej. Något man däremot kan göra om man känner att det blivit för mycket godis under påsk är att komma igång med en bra diet när den är över. Redan på annandag påsk kan du börja ditt nya liv, varpå ångest endast blir ett minne blott.

Banta efter påsk

Lättast är det att gå ner i vikt genom att ta hjälp av experter som kan viktminskning. Viktminskning med Godbalans är ett alternativ som fungerat för många, och kan helt klart vara det som tar bort de extra kilon du råkat plocka på dig under påsk. Det är en otrolig vikthets runt om i vårt land, och det är viktigt att man försöker hålla ett avstånd från denna även om man går på en diet. I en undersökning från Storbritannien kan man läsa att varannan flicka kan tänka sig plastkirurgi, och att mer än var tionde flicka på 10 år vill vara smalare. Det är väldigt sorgligt, så försök blunda för hur andra ser ut och tänk på dig själv. Njut av påskmiddagen och ät sedan nyttigt i efterhand!

Relaterade inlägg:

  1. Smakrikt och vackert till påskmaten
  2. Njut till fullo av en rykande god kopp kaffe
  3. Karamellkungen hjälper dig kombinera det perfekta påskägget
  4. Godishistoria
  5. Intresset för drycker kopplade till högtider ökar