Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Hösten perfekt för fiske

Höst, äntligen. Mot vad många tror är hösten faktiskt en väldigt populär i Sverige. När solen skiner, löven färgas i mängder av färger och den friska luften fångar en är det svårt att le, det är verkligen då Sverige är som vackrast. Sedan finns det så klart en annan anledning till att hösten är så pass populär: fisket.

Under hösten är det perfekt att fiska nästan överallt i Sverige och mest populärt är det att fånga upp abborre. Till hösten är abborren även lite fetare, höstabboren kommer med mycket smak och du kan laga otroligt mycket gott på denna svenska fisk. En av de som tycker om att slå sig ner i båten eller på bryggan för att fiska är mannen som de skriver om i denna artikel. Han berättar i artikeln om sina fiskeknep och hur han njuter av att vara ute och fiska, det är väldigt inspirerande. Vill även du ta dig ut i solen för att se om du kan få fiskespöet att nappa? Det bör du göra. Saknar du utrustning så köp fiskedrag online, eller om det är någonting annat du saknar.

Abborrknyten är en populär hösträtt

Ett recept som rekommenderas för höstfisken är grillade abborrknyten med grönsaker. Du behöver inte mycket ingredienser:

 • Potatis
 • Morötter
 • Purjolök
 • Paprika
 • Olivolja
 • Abborrfileéer
 • Västerbottenost

Hur du sedan gör för att få ihop rätten kan du läsa här.

Det finns många fördelar med att både fiska och att äta fisk. Du får frisk luft och fisk innehåller mycket omega 3 vilket alltid är bra. Fisk är även någonting som rekommenderas om du går på dieter, som exempelvis LCHF, eftersom den innehåller så pass mycket nyttigt fett. Mer om detta i denna artikel. Dessutom är det ju otroligt gott, oavsett vilken fisk det är eller hur den tillagas. Försök att njuta av hösten och gör någonting av den, det är en vacker tid att njuta av och det är viktigt att samla på sig så mycket sol som möjligt innan vintern tar över på riktigt.

 

 

Relaterade inlägg:

 1. Monini lanserar två nya oljor till hösten
 2. Valle D’oro perfekt till den enkla vardagsmaten
 3. Fire Mountain är perfekt på middagsbordet
 4. Skogaholm introducerar ett bröd perfekt till måltiden
 5. Matric lanserar fler ekologiska råvaror till hösten